22 Pertuduhan Merogol, Mencabul Dan Merakam Gambar Bogel Anak Tirinya Yang Berusia 15 Tahun

IPOH: Seorang nelayan dijatuhi hukuman penjara 202 tahun dengan 23 sebatan selepas mengaku bersalah di Mahkamah Sesyen Ipoh pada Khamis terhadap 22 pertuduhan merogol, mencabul dan merakam gambar bogel anak tirinya yang berusia 15 tahun, sejak April 2016.

Bagaimanapun, tertuduh perlu menjalani hukuman penjara 38 tahun selepas Hakim Datuk Julie Lack Abdullah memerintahkan beberapa hukuman penjara dijalankan serentak dari tarikh dia ditangkap.

Dia dituduh mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan kerana melakukan kekerasan jenayah dengan niat mencabul kehormatan dan Seksyen 509 Kanun Keseksaan kerana merakam gambar anak tirinya ketika sedang memakai pakaian.

Dia turut dituduh 14 pertuduhan melakukan persetubuhan serta hubungan seks tanpa kerelaan anak tirinya itu dan dua pertuduhan mencabul kehormatan remaja berkenaan

Kesemua kesalahan itu didakwa mengikut Seksyen 377C Kanun Keseksaan, 376B(1) Kanun Keseksaan, 377CA Kanun Keseksaan, Seksyen 14(a) dan 14(b) Akta Kesalahan Seksual Terhadap Kanak-Kanak 2017.

Kesemua kesalahan itu didakwa dilakukannya di rumah di Sitiawan, Manjung antara April 2016 hingga 29 September lalu.

Ketika dituduh pertama kali pada 11 Oktober lalu, tertuduh mengaku tidak bersalah terhadap 16 daripada 22 pertuduhan terhadapnya.

Bagaimanapun, ketika kes disebut semula pada Selasa lalu, tertuduh mengubah pengakuan kepada mengaku bersalah terhadap kesemua 22 pertuduhan.

Pendakwaan dijalankan Timbalan Pendakwaraya, Naidatul Athirah Azman.

Artikel Berkaitan   Menaik Dengan Mendadak, Kini Jumlah Kes Covid-19 di Sepanyol Lebih Tinggi Mengatasi Itali