4 Petanda Pelik Yang Menunjukkan Jantung Anda Bermasalah

Man: Chest Pain

Biarpun ia adalah kelaziman penyakit jantung – ia masih adalah pembunuh utama dan sukar untuk dikenalpasti sebelum ia sudah terlambat.

Mengambil tahu tentang tahap kolesterol di dalam darah anda merupakan salah satu daripada kayu pengukur utuk masalah jantung di masa hadapan.

Namun begitu, kajian telah menimbulkan hampir beberapa simptom yang pelik – berkemungkinan boleh menjangka kejadian serangan jantung di kemudian hari nanti.

jantung bermasalah, masalah dengan jantung, tanda jantung bermasalah, tanda masalah pada jantung, ciri-ciri masalah jantung

1. Nafas Berbau
Jika anda memiliki nafas berbau – selalunya dihadapi akibat dari masalah gusi – bukan keluarga anda sahaja yang terpaksa menghadapinya.

Masalah gusi menandakan keradangan yang mana kemudian boleh menyebabkan penyakit jantung.

2. Menguap Ketika Bersenam
Menguap masih lagi menjadi suatu fenomena yang belum berjaya dikenalpasti – menguap membantu oksigen dalam darah dan menyejukkan minda.

Namun menguap secara berterusan ketika bersenam menandakan mekanisma penyejukan badan anda tidak berfungsi seperti sepatutnya.

3. Pening Tika Berdiri
Pernah berasa pening ketika anda tiba-tiba berdiri? Ia kadangkala berlaku dan akan hilang selepas beberapa saat.

Mereka yang mengalami keadaan pening seperti ini mempunyai kebarangkalian untuk mendapat penyakit jantung kemudian daripada mereka yang tidak mengalaminya.

Indoor day time image in natural light of a serene young man holding his head out of headache and sitting near a glass window wearing a t-shirt. One person, head and shoulders, horizontal composition with selective focus and copy space.

4. Kulit Licin Ketika Muda
Ia adalah berbaloi untuk anda berasa malu ketika berada di peringkat remaja – jika anda mempunyai jerawat pada waktu itu, kebarangkalian anda menghidap sakit jantung adalah menurun sebanyak 33 peratus.

Artikel Berkaitan   Kepala nyaris bocor, kipas siling jatuh tiba2 ketika tunggu nak solat Dhuha