Anjing Nak Serang Uncle Tua Tengah Jalan, Sekali Uncle Buka Langkah Terpegun Anjing

Walaupun anjing sering dijadikan sebagai haiwan peliharaan kerana tingkah lakunya manja, namun masih terdapat sesetengah haiwan ini yang turut bersifat agresif terutamanya kepada orang yang tidak dikenali. Mereka akan menyalak dengan suara yang kuat malah lebih teruk ia akan menyerang orang yang tidak dikenali secara tiba-tiba.

Oleh itu, sebagai pemilik haiwan anda harus memantau kelakuan binatang peliharaan anda supaya tidak mengancam nyawa orang lain.

Baru-baru ini, tular sebuah video yang dimuat naik oleh satu akaun di Twitter yang dikenali sebagai @anthraxxx dimana terdapat seorang lelaki Cina yang berumur sekitar 60-an sedang melalui sebuah rumah. Namun begitu, apek tersebut telah diserang oleh dua ekor anjing yang kelihatan ingin cuba mendekatinya.

Lain pula yang jadi apabila apek terbabit telah mengeluarkan beberapa aksi kungfu kepada anjing-anjing tersebut. Lebih melucukan apabila klip video terbabit turut disunting menggunakan lagu yang bersesuaian.

Rata-rata warga netizen berasa terhibur setelah melihat gelagat lelaki tua berkenaan di samping ada yang turut menyatakan bahawa anjing itu tidak kelihatan seperti ingin menyerang kerana ekornya menunjukkan ia dalam keadaan gembira.

Videi yang berdurasi selama 54 saat itu telah meraih perhatian ramai sehingga menerima sebanyak 11.6 ribu tontonan umum menerusi laman akaun Twitter terbabit meskipun hanya dimuat naik pada beberapa jam yang lalu.

“Anjing tu sebenarnya happy…”

“Saya nak try teknik ni…”

https://twitter.com/fzr_sykn/status/1311543720198561792?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1311543720198561792%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fhimpunanceritalawak.com%2F2020%2F10%2F01%2Fanjing-ingin-serang-apek-tua-tapi-lain-pula-yang-jadi%2F

Artikel Berkaitan   “Kenal Suami Kat Wechat Masa Umur 16 Tahun Lepas Tu Kahwin, Suami Siap Jemput Isteri Kat Sekolah”

“Pernah buat sebelum ni…”

kredit HCL