Wanita Perlu Tahu Kebaikan Air Ni, Bukan Sahaja Dapat Menyerikan Wajah Juga Mampu Mencegah [email protected]

Banyak khasiat minum air halia ini especially untuk kecantikan dan kesihatan dalaman tubuh badan. Dikatakan halia ini banyak khasiat lebih lebih lagi khususnya wanita yang sudah berkahwin. Antaranya buang angin, membakar lemak, memanaskan tubuh dan menguatkan sistem pertahanan tubuh badan.

  1. Naik seri wajah- Amalan minum air halia dan madu dapat membantu meredakan tekanan dan memulihkan kesihatan dalaman. Ia membuatkan muka tampak segar dan membantu lancarkan perjalanan darah.
  2. Turunkan berat badan- Hiriskan halia halus dan campur dengan air panas, madu dan sedikit perahan limau nipisHalia membantu melancarkan system metabolisma serta memecahkan lemak dalam tubuh secara semula jadi.
  3. Buang angin- Hiris halia dalam satu atau dua inci dan rendamkan dalam air panas bersama uncang the hijau tanpa gula. Halia membantu untuk membuang angin dan toksin dalam badan. Amalkan setiap hari dan badan kembali segar.
  4. Kuatkan system imun badan- Halia membantu membersihkan system limfa dan mengeluarkan racun dan juga membunuh bakteria. Sekaligus menguatkan system imun dalam tubuh badan.

kredit zayan

Artikel Berkaitan   Kajian Buktikan Ramai Yang Duduk Di Bandar Berlapar Perut Makan Telur Dan Maggi Sahaja