Su4mi Durjana Serah 1steri Berharga RM278 Kepada 4 Perog0l, Kemudian Ia Dirog0l Bergilir-Gilir Depan Anaknya

Seorang wanita di P4kistan berdepan episod hitam dalam hidupnya apabila dirog0l berulang kali oleh empat lelaki, dalam tempoh 21 hari. Ia selepas wanita berasal dari wilayah Punjab dijual oleh suaminya kepada empat lelaki terbabit, pada harga hanya 5,000 rupee (kira-kira RM278).

Akhbar melaporkan, wanita itu dipercayai diperk0sa di satu lokasi di Sargodha, kira-kira 200 kilometer dari Lahore. Dalam tempoh 21 hari itu, suspek dikatakan mer0gol mangsa berkali-kali. Mangsa kemudian berjaya melarikan diri sebelum melaporkan kejadian itu kepada balai polis terdekat.

Bagaimanapun, wanita itu mendakwa polis di situ pada awalnya tidak mahu mengambil laporannya. Ia menyebabkan mangsa mengugut untuk melaporkan kepada badan kehakiman Sargodha. Susulan itu, polis menerima laporan mangsa. Kes berkenaan adalah sebahagian daripada kes jenayah sek$ual dan keganasan terhadap wanita yang semakin meningkat di P4kistan.

Media sebelum ini melaporkan kes membabitkan seorang wanita dirogol dua lelaki, di depan anaknya. Kes terbabit bukan sahaja menggemparkan negara, malah menimbulkan kemarahan rakyat apabila polis menyalahkan mangsa.

Akhirnya, pegawai di pejabat polis bernama Umar Sheikh tampil memohon maaf selepas menerima tekanan daripada orang ramai. Perdana Menter1 P4kistan 1mran Khan pula dilaporkan pernah mencadangkan supaya perog0l dikenakan hukuman mati.

Bagaimanapun, cadangan itu tidak dapat dilaksanakan berikutan ia bakal memberi kesan kepada hubungan negara itu di peringkat antarabangsa. Selain itu, Imran berkata, ia mungkin memberi kesan kepada hubungan perdagangan negara itu dengan negara Kes4tuan Er0pah.

kredit harian metro

Artikel Berkaitan   Selepas Beberapa Ramalannya Tepat Sebelum Ini, Bill Gates Muncul Ramal 2 Bencana Besar Akan Berlaku Masa Depan