Sarah Hildebrand Ajar Suami Solat, Sejadah Pula Tarik Perhatian “Ini Bukan Iklan Berbayar Dan Saya Juga Tidak Menjual Produk Ini,”

Membimbing pasangan yang baru memeluk Islam bukan perkara yang mudah, selepas pelakon Lana Nordin mendapat pujian warga maya kerana usahanya membawa ustazah ke rumah untuk mengajar suaminya sembahyang, kini giliran pelakon Sarah Hildebrand pula melakukan hal sama.

Perkongsian pelakon Sarah Hildebrand tentang sejadah yang mempunyai panduan solat telah mendapat perhatian netizen.

Foto suaminya, Otto Gillen yang sedang duduk di atas sejadah itu dikongsi menerusi akaun Instagram miliknya.

Menurut Sarah, dia tidak berniat untuk mempromosikan sejadah tersebut, namun perkongsian itu lebih kepada memberi manfaat kepada yang baru hendak belajar solat seperti mualaf atau kanak-kanak.

“Ini bukan iklan berbayar dan saya juga tidak menjual produk ini, tetapi saya hanya berkongsi untuk mereka yang berminat membeli tikar sembahyang ini untuk rakan mualaf, anak-anak, atau untuk seseiapa yang ingin belajar serta perbetulkan solat mereka,”katanya.

Ia telah mendapat perhatian pengikut laman sosial tersebut apabila rata-rata memuji usaha Sarah membimbing suaminya yang baru memeluk Islam pada tahun lalu.

“Alhamdulillah bagus usaha Sarah untuk membantu suami ke arah Islam. Tak apa biar lambat janji ada usaha dan ikhtiar nak bantu, muslim baru seperti Otto,” puji salah seorang pengikutnya.

“Semoga pahala untuk sarah dan keluarga,” komen salah seorang netizen.

“Alhamdulillah moga terus istiqomah dan Allah permudahkan jalan mencari ilmu Allah ini,” kata salah seorang warganet.

Pada Oktober lalu, Sarah me­nerima kecaman daripada netizen selepas mengambil keputusan untuk kembali ke imej asalnya yang tidak lagi memakai tudung.

Sarah dan jejaka berdarah kacukan Filipina dan Amerika itu mendirikan rumah tangga pada 3 November 2019.

kredit gempak

Artikel Berkaitan   Subhanallah.. Inilah Sebabnya Nabi Berzikir Dan Bertasbih Menggunakan Jari. Sungguh Menakjubkan.