Jalani Rawatan Tanam Rambut, Ramai Nak Tahu Adakah Berdosa? Ini Jawapan Michael Ang

Pengarah dan penerbit, Michael Ang memaklumkan keputusan untuk menanam rambut dibuat selepas 10 tahun kepalanya ‘botak’.

Menurut Michael proses menanam rambut itu berjalan dengan lancar dan tidak mengalami sebarang ketidakselesaan.

“Sebenarnya dah lama nak tanam rambut iaitu selepas rambut di bahagian atas kepala saya semakin berkurangan.

“Sebelum bahagian botak itu lebih luas, saya pun mengambil keputusan untuk menanam rambut.

“Lagipun, sekarang masa yang sesuai kerana saya sedang bercuti rehat lebih kurang seminggu di rumah sebelum memulakan penggambaran drama baru.

“Proses menanam rambut mengambil masa selama 10 jam dan saya buat selepas diberi jaminan ia tidak menyakitkan.

“Ternyata ia tidak menyakitkan dan tiada rasa tidak selesa. Malah rupa saya pun tak berubah seperti selebriti lain yang pernah melakukan rawatan ini,” katanya kepada Astro Gempak ketika dihubungi melalui panggilan telefon.

Terdahulu, Michael memuat naik sekeping foto yang menunjukkan bahagian kepalanya yang telah ditanam semula rambut.

Kata Michael lagi, sebagai seorang yang beragama Islam dia ada meminta nasihat seorang ustaz mengenai hukum menanam rambut.

“Saya bersetuju untuk melakukan rawatan ini selepas ustaz itu memberitahu ia tidak haram dan dibenarkan.

“Rawatan yang saya lakukan tidak haram kerana saya hanya menanam rambut saya sendiri yang dicabut dari bahagian belakang kepala,” jelasnya.

Michael berharap rawatan tersebut menjadi dan seperti yang dijanjikan ia akan menampakkan hasilnya dalam tempoh 6 bulan hingga setahun.

“Saya difahamkan, selepas sebulan rambut saya akan tumbuh dan rambut yang ditanam itu akan gugur sebelum tumbuh rambut baru dalam masa 6 bulan lagi.

“Siapa tak nak nampak sempurna, saya harap selepas setahun saya sudah boleh dapatkan rambut yang tumbuh sekata dan normal,” tambahnya lagi.

Artikel Berkaitan   "Amik Kat Hospital Je Free" Ajar Rembat Sanitizer Kat Hospital, Lelaki Ini Teruk Dikecam Gara-Gara Mengajar Orang Mencuri

Mengenai perkembangan lain, Michal bakal memulakan penggambaran pada 9 Disember ini untuk Mega Drama di Astro Ria berujudul Love Elsa.

kredit gempak