Suami Isteri Nekad Memberi Nama Unik Untuk Bayi Mereka Iaitu ‘Alhamdulillah Rejeki Hari Ini’

YOGYAKARTA – Pasangan suami isteri memberi nama unik untuk bayi mereka iaitu ‘Alhamdulillah Rejeki Hari Ini’.

Didit Saputro, 39, dan Meidiana, 35, dari Bantul memberi nama itu bagi melahirkan rasa syukur selepas tujuh tahun baru dikurniakan zuriat, lapor Detik News, pada Ahad.

“Kami menunggu selama tujuh tahun sejak pernikahan pada tahun 2012, tetapi Alhamdulillah kami diberi rezeki bayi lelaki pada 7 September 2019,” katanya.

Didit merupakan jurugambar profesional memberitahu isterinya telah menjalani kaedah rawatan kesuburan di hospital termasuk rawatan alternatif seperti perubatan tradisional.

“Semasa dalam usaha mendapatkan anak, isteri ditimpa kemalangan motosikal pada 2018 hingga mengalami patah tulang kaki.

“Kerana isteri enggan menjalani pembedahan, kami memilih rawatan tradisional di Borobudur. Tukang urut memberitahu isteri mengalami masalah saraf dan sukar untuk hamil. Isteri perlu menjalani rawatan sehingga November 2018. Akhirnya pada Februari 2019, kami mendapat berita gembira apabila isteri disahkan hamil dua bulan.

“Ya, saya benar-benar tidak menjangkakannya, semua yang berlaku kerana izin dari Allah SWT,” katanya.

Sebelum ini, keunikan nama bayi itu menjadi bualan hangat masyarakat termasuk warga maya selepas kad pengenalan diri bayi tersebut tular.

kredit sinar harian

Artikel Berkaitan   Rumah Ini Lama Ditanggalkan Kemudian Ia Dibaiki, Sangat Cantik Dan Menakjubkan. Lihat Akhirnya Apa Yang Berlaku. Sangat Mengejutkan!