“Hi Awak! Terasa Ke? Yes, Memang Nak Suruh Awak Sentap Pun”- Syura

Penyanyi Syura Badron yang kini turut aktif berbisnes menerusi produk kecantikan ada berkongsi pandangan mengenai sikap segelintir masyarakat yang mudah untuk berasa iri hati dengan kejayaan orang lain.

Mengakui situasi tersebut pernah berlaku kepada dirinya, penyanyi lagu Syurga Perindu tetap sabar dan menggangap ia sebagai asam garam dalam dunia perniagaan.

Di samping itu, penyanyi berusia 34 tahun ini turut berharap agar usahawan di luar sana untuk terus cekal dan tabah dalam mengharungi cabaran dunia bisnes.

“Hi awak! Terasa ke? Yes, memang nak suruh awak sentap pun.

“Macam ni lah, dah 2021 ni..cuba kita slowly ubah mindset,ubah cara berfikir, dan bersihkan hati.

“Jangan cepat buruk sangka bila ada orang share tentang journey mahupun achievement!

“Pandanglah semua tu sebagai satu inspirasi dan bukan dengan perasaan dengki! Insyaallah tenang je hati tu nanti.

“Since syura terjebak dalam bisnes, jadi founder untuk @charmant_hq , banyak yang syura belajar! Sabar, sabar dan sabar! Jangan kisah dgn apa pun orang nak cakap!

“Untuk semua business owner, syura nak cakap… be strong! kita semua tengah struggle .. jangan sesekali down tau!,”tulisnya.

Perkara tersebut dikongsikannya menerusi satu pautan video yang dibuat menerusi TikTok sebelum dikongsikan di Instagram miliknya.

“Jangan terkesan dgn orang/ kawan2 toxic mcm tu! Kita susah, bukan diorg datang tolong kita pun, diorg tak tahu perit hidup kita macamana nak survive.

“So, apa nak buat? Kita “kick” terus dalam hidup kita pun takpe, tak rugi pun awak! Keep on doing what you love and stay surrounding with positive people!

“Syura doakan korang berjaya dunia akhirat #positivevibes #syurabadron

Artikel Berkaitan   [VIDEO] Sekeluarga Terkejut Bila Melihat Pocong Dikejar Anjing Lari Lintang-Pukang

#ownerbusiness #charmantbysyurabadron,” tulisnya lagi.

Perkongsian tersebut sehingga kini sudah pun menema lebih 15,000 tontonan bersama beratus komen yang ditinggalkan.

kredit media hiburan