“Kenal Suami Kat Wechat Masa Umur 16 Tahun Lepas Tu Kahwin, Suami Siap Jemput Isteri Kat Sekolah”

Difahamkan, wanita ini mengambil keputusan untuk berhenti sekolah pada Jun 2018, ketika berusia 16 tahun kerana memberi fokus terhadap anak yang telah selamat dilahirkan pada Julai 2018.

Rentetan daripada itu, dia sama sekali tidak sempat untuk menduduki Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) pada tahun 2019.

Walau bagaimanapun, dia telah merancang semula untuk menduduki peperiksaan tersebut pada tahun ini, sebagai calon persendirian.

Pada masa yang sama, dia turut menceritakan suaminya sebelum ini pernah menjemputnya di sekolah ketika sesi persekolah sudah tamat.

Perbezaan umur dia dan suaminya hanya empat tahun sahaja dan perkara tersebut sama sekali tidak menjadi penghalang cinta mereka.

Menyentuh bagaimana bibit-bibit cinta ini mula terjalin, wanita ini akui mengenali suaminya menerusi aplikasi WeChat yang pernah popular satu ketika dahulu.

“Saya jumpa laki saya dekat WeChat, dulu WeChat ada people nearby (untuk mencari orang terdekat mahupun jauh), kenal dekat situlah.

“Lepas tu, kawan kawanlah sampai rasa nak kahwin.”

@dhiaizzarahaisha

tibatiba rasa rindu 😔 waktu aku beranak, aku xpeduli langsung org cakap, yg penting aku nak anak aku sihatja dipangkuan aku 😢 #rindu #fypシ

♬ original sound – ikidevidudukdepi – dv🐣

Biarpun berkahwin pada usia muda, dia turut berdepan dengan stigma masyarakat yang mempersoalkan tindakannya.

Malah,tidak berakhir di situ, ada juga yang mendakwa dia merupakan seorang janda muda dan anak sulungnya merupakan adik kandung sendiri.

Bagaimanapun, dia sudah tidak kisah dan ‘kebal’ dengan dakwaan tersebut.

Dalam pada itu, wanita ini juga sempat berkongsi pengalamannya melahirkan anak di usia yang muda kepada warganet.

Tinjauan di ruangan komen, rata-rata netizen meluahkan pandangan yang pelbagai.

 

Artikel Berkaitan   "Saya Tegur...Jangan Baling Batu Dan Kayu Dalam Lubang” Saksi Tragedi Kanak-Kanak Lemas Dalam Kumbahan Buka Mulut