“Hang Tau Aku Sapa?” Lan Pet Pet Buat Hal Lagi Tumbuk Pak Cik Rider Hantar Makanan

Pelawak popular, Lan Pet Pet didakwa memukul seorang penghantar makanan selepas satu rakaman video menunjukkan perbuatannya tular dalam media sosial sejak malam tadi. Video berdurasi 23 saat yang dipercayai rakaman seorang pemandu kereta, menunjukkan anggota Senario itu cuba mencengkam tengkuk mangsa namun dihalang tiga pengguna jalan raya lain.

Bagaimanapun, mangsa tidak membalas pukulan dan makian daripada pemilik nama sebenar Mazlan Ahmad, 51, itu sebaliknya nampak terpinga-pinga. Sehingga kini, lokasi dan punca sebenar kejadian sehingga membuatkan Lan bertindak belum dapat diperincikan.

Daripada jeritan perakam yang juga seorang wanita, kedengaran mereka hanya tertanya-tanya mengapa Lan memukul mangsa disebabkan hal kecil. Menerusi paparan sama, Lan sempat didengar menghamburkan kata-kata berbaur amaran dalam loghat Kedah yang pekat ketika sedang ditenangkan.

“Hang (kamu) duduk line kanan jangan nak tunjuk samseng kat aku. Hang (kamu) tau dak aku sapa?”, katanya. Terdahulu, pada 15 April 2019, Lan pernah didenda RM2,000 oleh Mahkamah Majistret Seremban selepas mengaku bersalah memukul seorang pengawal keselamatan.

Lan menumbuk menumbuk muka warga emas itu sebanyak tiga kali sebelum menendang mangsa dalam kejadian di Acacia Park Desa Jati, Nilai, Negeri Sembilan, 6 April 2019. Difahamkan dia berang apabila ditegur tidak membuat catatan dalam buku pelawat ketika memasuki taman perumahan terbabit.

kredit kosmo

Artikel Berkaitan   “Bakal Pengantin Perempuan Pula Tiba-Tiba ‘Ghaib”, Bapa Kami Berasa Sesuatu Yang Pelik, Pakaian Dan Alat Solek Adik Juga Sudah Tiada”