Video Kantoi 4 Wanita Bertudung Makan Di Restoran Cina, Dedah Itu Adalah Ajaran Al-Quran Terima Kecaman

SEORANG wanita merakam 4 orang wanita Islam yang bertudung makan di sebuah restoran non- muslim. Wanita tersebut berasa kesal melihat mereka makan di bulan puasa di restoran tersebut tanpa menghormati umat Islam berpuasa di bulan Ramadan.

Wanita tersebut turut menyatakan perbuatan tersebut memalukan Islam apabila kesemua wanita tersebut juga mengenakan tudung. Namun seorang daripada wanita tersebut menyatakan “saya tidak ikut hukum fekah, saya ikut hukum al-Quran”.

Namun wanita tersebut menyatakan dalam Islam berpuasa ialah wajib. Puasa merupakan salah satu daripada 5 rukun Islam. Namun wanita tersebut tetap menegaskan hukum berpuasa bagi mereka berbeza dan tidak sama seperti di Malaysia kerana mereka mengikut hukum daripada Al-Quran.

  • Wanita (perakam) tersebut bertanya hukum mana awak belajar?
  • Wanita tersebut menjawab, nanti saya jawab dengan Allah.

Wanita yang merakam ini bersumpah dengan nama Allah yang dia telah menegur mereka dan mereka harus bertanggungjawab sendiri di hadapan Allah di akhirat kelak.

Wanita tersebut juga menyatakan ia akan menyebarkan video ini di media ꜱᴏꜱɪᴀʟ. Hukum berpuasa di mana-mana sahaja tetap sama dan tidak berbeza. Ia merupakan kewajipan bagi orang Islam yang telah akil baligh dan tiada keuzuran untuk menghalangnya daripada berpuasa. Berdosa besar sekiranya sengaja untuk tidak berpuasa. Moga semua mereka ini diberi hidayah daripada Allah.

video:

kredit tun carlos

Artikel Berkaitan   Selamba Meniaga Sesuka Hati. Warga Asing Kini Ada ‘Port’ Baru, Bebas Buat Hal Macam Negara Sendiri