Suami Merajuk Takut Nanti Orang Cakap Masa Raya Jadi Sesumpah Sebab Baju Dan Warna Dinding Sama

Menjelang Hari Raya Aidilfitri, sudah semestinya semua orang teruja dan melakukan banyak persiapan yang dah terlintas dalam fikiran seperti mencari baju raya, beli kuih raya dan menghias rumah.

Bercakap mengenai baju raya, kebanyakan keluarga akan mencari baju sedondon atau baju yang sama warna supaya nampak lebih meriah dan seirama di pagi raya.

Tersalah beli warna baju raya

Akan tetapi, satu insiden lucu telah terjadi kepada keluarga wanita ini apabila dia tersalah membeli warna baju raya.

Menerusi video yang dimuat naik oleh pengguna TikTok yang bernama @schamia11 ini, kelihatan suaminya seolah-olah merajuk dengan membelakangi kamera kerana si isteri tersalah beli warna baju raya.

Mana tak merajuk si suami apabila mendapati baju yang dibeli itu nampak seakan sama dengan warna dinding rumahnya.

Difahamkan, wanita itu mahu memberi kejutan dengan membeli baju raya yang berwarna hijau ‘mint’ dan tidak menyangka warna tersebut kelihatan sangat sama dengan dindingnya.

@schamia11

Ok laa ikut tema kan 🤣🤣🤣🤣#rayapkp2021 #fyp #fypシ #tiktok

♬ Pejam Celik Hari Raya – iman

Lebih melucukan apabila suaminya berdiri di hadapan dinding itu, dia dilihat seakan-akan camouflage dan ‘hilang’ kerana warna bajunya sangat serupa dengan dinding rumahnya. Hahaha kelakar!

Menerusi satu perkongsian dia turut menunjukkan beberapa lagi helai baju dipercayai milik anak-anak nya yang juga sama dengan warna baju mereka suami isteri.

Sehingga artikel ini ditulis, video yang telah viral di laman TikTok tersebut telah meraih 242.7K views, 16.4K likes dan 666 shares di TikTok.

Susulan itu, hasil tinjauan di ruangan komen mendapati rata-rata netizen turut terhibur melihat video tersebut. Malah, ada juga yang berkongsi pengalaman pernah tersama warna dengan dinding rumah juga. Lucu!

kredit buzzkini

Artikel Berkaitan   Sesiapa Yang Langgar Perintah Kuarantin Boleh Dipenjara Dan Denda