Aktif Tabligh Tak Halang Aliff Aziz Sertai GV8 -“Niat Cari Nafkah Buat Keluarga”

Program Gegar Vaganza 8 belum pun bermula namun pelbagai cerita sudah kedengaran melibatkan penyanyi-penyanyi yang menyertai pertandingan tersebut.


Dalam sesi memperkenalkan barisan peserta GV8, nama Aliff Aziz turut menjadi sebutan berikutan kini dia dilihat lebih aktif mengikuti tabligh berbanding terlibat dengan kerja seni.

Aliff yang mewakili Singapura menjadi antara selebriti muda yang akan bersaing dengan beberapa nama hebat Tanah Air untuk bergelar juara GV8 yang akan mula bersiaran pada 21 November nanti.

“Ini adalah satu pekerjaan”

Menerusi temu bual bersama Mstar, suami kepada Bella Astillah itu memaklumkan tindakannya bersetuju menyertai GV8 adalah dengan niat mencari rezeki dan nafkah buat keluarga.

“Ini adalah satu pekerjaan, Aliff tak nak kata pekerjaan ini…pekerjaan itu,”
“Niat Aliff hanya untuk mencari nafkah dan rezeki buat keluarga. At the same time kita buat balik apa yang kita pernah buat dulu yang kita dah pernah tinggal sekejap,” katanya.

Aliff Aziz merupakan salah seorang peserta untuk GV8 yang akan berentap dengan 12 lagi peserta lain seperti Azzan Scan, Bandi Amuk, Ani Mayuni, Aweera, Shidee, Kumpulan Nico, Adibah Noor, Nikki, Sukki, Upiak Isil dan Fazley Yaakob.

Walaupun kini aktif bersama kumpulan tabligh, ia sama sekali tidak menjadi halangan buat penyanyi lagu Sayang Sayang ini untuk menunjukkan kembali kemampuan bernyanyi dalam pelbagai genre menerusi pertandingan kali ini.

Sumber: Mstar (Amin Hazlan)