Ada Kata Tipu! Ini Video Cara Mudah Tangkap Ikan Pakai Mentos Dan Colgate Sahaja

Selalu kita lihat di dalam video terutama di laman sosial Youtube tentang mentos di campur dengan air bikarbonat seperti coca cola untuk mendapat reaksi. Tetapi pernah tak anda lihat mentos dicampur dengan colgate untuk menangkap ikan?

Video Berada Di Bawah Artikel

Bunyi macam pelik kan, mula mula admin lihat pun macam tak percaya tapi apa yang terjadi memang betul.

Teknik yang digunakan memang agak pelik tapi ada hasilnya.

Hanya menggunakan beberapa biji gula gula mentos dan ubat gigi colgate, lelaki ini berjaya menangkap ikan keli beberapa ekor.

Jika dilihat pada video tersebut, ia dirakam di negara Thailand.

Ada netizen kata video ini tipu

Terdapat beberapa komen dari netizen mengatakan bahawa lelaki ini menipu dan cara dia tidak sahih.

Netizen mula meninggalkan komen bahawa cara ini tidak logik dan mentos tidak boleh berinteraksi dengan colgate di dalam air lumpur.

Ada netizen beritahu lelaki tersebut telah meletakkan ikan dalam lubang tersebut sebenarnya dan ikan itu keluar secara kebetulan dan ianya bukan kerana colgate dan mentos.

Anda lihat rakaman video di bawah.

Anda dah lihat video tu kan? So apa pendapat anda? Rasa boleh cuba kot, kalau betul menjadi memang senang sangat lah nak memancing ikan keli ni hehe!

Artikel : Viddy Media

Jika anda rasa artikel ini menarik sila kongsikan ke laman Facebook anda dan jangan lupa like follow Viddy Media. Terima kasih kerana membaca.

Artikel Berkaitan   Amalkan 5 Tips Ini Bagi Mencegah Uban Tumbuh Di Kepala