Adik Penyakit Tumor Ainul Mardhiah Bakal Menyambung Rawatan Di Malaysia? Ini Respon Ibunya

Bayi perempuan berusia sembilan bulan yang menghidap kanser mulut ‘Germ Cell Tumor’, Ainul Mardhiah dilaporkan bakal pulang ke tanah air dalam masa terdekat.

Nurul Erwani Zaidi, 24, melalui laman sosial Instagramnya memaklumkan anaknya akan menyambung proses rawatan di Malaysia tidak lama lagi.

“Maaf kerana tidak selalu kemas kini mengenai Ainul. Alhamdulillah Ainul kini sihat dan bertenaga setiap hari.

“Sekarang ini semua doktor terlibat sedang memastikan segala perancangan yang sudah dibincangkan akan dilakukan dengan baik di Malaysia nanti, terima kasih semua,” katanya hari ini.

Katanya, perasaan sedih mula dirasakan kerana terpaksa berpisah dengan semua jururawat di hospital tempat Ainul dirawat (di London).

“Semua jururawat sangat baik hati dan suka beri pujian pada Ainul. Mereka jaga Ainul dengan sangat baik serta lemah lembut.

“Selamat tinggal jururawat, tinggal lagi beberapa hari saja lagi Ainul di sini. Ainul pasti akan merindui kalian semua,” ujarnya lagi.

Terdahulu, Ainul yang mengidap kanser mulut ‘Germ Cell Tumor’ menjalani rawatan di London dan dirawat di sana sejak awal bulan ini.

Setakat hari ini, bapa, Ahmad Safiuddin, 24, turut memaklumkan anak perempuannya itu sudah mula menunjukkan perkembangan positif dan semakin aktif seperti sudah mula meniarap.- K! ONLINE

Nurul Erwani melalui laman sosial Instagramnya memaklumkan anaknya akan menyambung proses rawatan di Malaysia tidak lama lagi. Kredit foto Instagram Nurul Erwani

Artikel Berkaitan   Isteri Curang Dengan 300 Lelaki Gara-Gara Suami Terlalu Sibuk Akhirnya Kantoi Selepas 3 Tahun Simpan Rahsia