Alif Syukri akan di dakwa Jumaat ini atas tuduhan memukul anak angkat?

Usahawan K0smetik Didkwa Pkvl Anak Angkat, Pembantu Rumah Tampil Buat Lap0ran P0lis

Seorang pembantu rumah berusia 34 tahun dipercayai telah membuat laporan satu p0lis terhadap majikannya kerana disy4ki telah memukul anak angkat perempuannya.

Menerusi lap0ran tersebut yang kini menjadi tvlar di media soslal, pembantu rumah berkenaan mendkwa, kejadian berlaku selepas majikannya yang juga seorang usahawan k0smetik dikatakan mahu rakaman video angkatnya sedang men4ngis.

Selepas kejadlan itu, pembantu rumah tersebut dipanggil untuk masuk ke bilik kasut bersama kanak-kanak tersebut.

Lalu, majikannya didkwa menyuruh pembantu rumah itu me mvkvl anak angkatnya tetapi pembantu rumah tersebut enggan melakukannya, t4kut apa-apa terjadi.

Lap0rnya juga kerana tidak mahu melakukan apa yang diminta, majikan itu sendiri didkwa telah memkvl anak angkatnya itu menggunakan kasut di bahagian badan selain turut mencubltnya hingga menlnggalkan ksan.

Tambah pembantu rumah itu lagi, dia membuat lap0ran polis bagi melindungi diri kerana takut dituduh memukul anak angkat tersebut.

Sementara itu, menerusi Harian Metro, Ketua P0lis Daerah Petaling Jaya Aslsten K0misi0ner Nik Ezanee Mohd Faisal ketika dihubungi, meng3sahkan pihaknya menerima lap0ran berhubung kejadlan itu.

“Kami sudah merakam keterangan daripada semua s4ksi termasuk svspek. Kertas si4satan berhubung kejadian itu dijangka siap dalam minggu ini.

“Ia akan dirujuk kepada Timbalan Pendkwa Raya untuk tlndakan lanjut. K3s disi4sat mengikut S3ksy3n 31 (1) (a) Akt4 Kanak-Kanak 2001,” katanya.

Difahamkan kejadian tersebut dilap0rkan berlaku di kediaman usahawan tersebut pada 28 Februari lalu di Petaling Jaya dan pembantu rumahnya membuat lapor4n p0lis sehari kemudian.

KUALA LUMPUR : P0lis sudah merkam percakapan usahawan k0smetik terkenal bagi membantu si4satan k3s pkvl anak angkatnya berusia dua tahun, bulan lalu.

Artikel Berkaitan   'Suami rajin cebok berak anak perempuan, rupa-rupanya dicabulnya anak sendiri'

Selain svsp3k terbabit yang sering mencipta k0ntr0vrsi menerusi pr0gram di saluran media s0sial miliknya, p0lis juga sudah merakam percakapan terhadap empat s4ksi lain termasuk mereka yang berada di rumah usahawan terbabit di Petaling Jaya.

Berdasarkan maklumat daripada peng4du k3s ini, svspek memkvl anak angkatnya semasa berada di kediamannya sewaktu ingin merakam gel4gatnya sedang men4ngis untuk tujuan publlsiti.

Peng4du mendkwa svspek turut memanggilnya masuk ke dalam bilik kasut bersama anak angkatnya itu selain menyuruhnya memkvl kanak-kanak terbabit, namun dia tidak mengikuti ar4han itu kerana bimbang kanak-kanak terb4bit menglami kecd3raan.

ini ke

Susulan dari itu, pengdu kemudian membuat lap0ran p0lis kerana khvatir sekiranya turut ditvduh memkvl anak angkat svspek.

Sementara itu Ketua P0lis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal, berkata pihaknya mengesahkan sudah merkam percakapan svspek dan empat s4ksi lain berhubung lap0ran daripada peng4du.

“Pada masa ini pihak p0lis sudah melengkapkan kertas si4s4tan dan akan menyerahkan kepada Timbalan Pendkwa Raya, Jumaat ini, untuk tujuan pendkwaan.

“Kertas si4s4tan ini turut merangkvmi lap0ran daripada pkar perub4tan yang menjalankan pem3riksaan ke atas mngsa atau kanak-kanak terbabit,” katanya ketika dihubungi sebentar tadi.

Katanya si4s4tan akan dilakukan mengikut Sksy3n 31 (1) (a) Akt4 Kanak-Kanak 2001.

Beliau bagaimanapun tidak dapat menjelaskan butiran terperlnci mengenai kejadian berikutan k3s

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas k0men-k0men yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis k0men anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memntau kesemua k0men yang ditulis disini. Segala k0men adalah h4k dan tanggvngjawab anda.

Sumber : DedahMedia