Allahuakbar! Selepas Guruh Dan Kilat Kuat, Fenomena Hujan Batu Pula Turun Sekitar Ibu Negara. Petanda Apakah Ini.

Jika semalam kecoh di laman media sosial mengenai fenomena guruh kuat dan panahan petir yang menggerunkan di sekitar kawasan Cyberjaya dan Puchong, namun lain pula yang berlaku pada hari ini.

Terbaru, hujan ais telah berlaku di sekitar kawasan Bandar Kinrara dan Puncak Jalil ketika hujan lebat pada petang tadi dimana beberapa gambar dan video kejadian ada dimuat naik orang ramai di laman Facebook masing-masing.

“Ribut dan guruh yang berlaku sekitar kawasan Kinrara dan Puncak Jalil sebentar tadi.

Ribut dan guruh yang berlaku sekitar kawasan Kinrara dan Puncak Jalil sebentar tadi.Alhamdulillah syukurlillah keadaan kembali redha.Nasib baik kenderaan saya selamat dari bencana.#Ribut#Hujanbatu#Guruh

Posted by Amir Shafi on Wednesday, 1 August 2018

“Alhamdulillah syukur keadaan kembali redha. Nasib baik kenderaan saya selamat dari bencana,” kata Amir Shafi.

Dan seorang lagi daripada rakan facebook juga memberitahu kejadian pertama kali berlaku di Puncak Jalil.

Allahuakbar…First time…hujan batu di Puncak Jalil..otw ke KL..Hujan Rahmat Allah.Berdentum2…masuk petronas.Tunggu Reda.

Posted by Norizan Sadri on Wednesday, 1 August 2018

“Allahuakbar! Pertama kali, hujan batu di Puncak Jalil. OTW ke KL. Hujan rahmat Allah. Berdentum2, masuk petronas. Tunggu reda,” ujar Norizan Sadri pula.

Memang jarang fenomena macam ni berlaku. Jadi kena la berhati-hati bila kat luar rumah tu terutama ketika memandu jika berlaku fenomena sebegini.

Sumber : Facebook

Artikel Berkaitan   Gara-Gara Inginkan Payudara Yang Cantik, Gadis Hilang Keupayaan Otak Dan Koma Sebelum Meninggal Dunia