Berang Dengan Tuduhan Melulu Yang Mengaitkan Beliau Dengan VIDEO Terbaru, Norman KRU Buka Mulut

Ketua Pegawai Eksekutif KRU Entertainment, Datuk Norman Abdul Halim menafikan sekeras-kerasnya penglibatan beliau dalam penerbitan klip video intim dikaitkan dengan seorang menteri yang tular beberapa hari lepas.

Dua hari lepas, sebuah blog politik memetik nama Norman dan beberapa tokoh politik, mendakwa kononnya mereka ada konspirasi dengan menerbitkan video lucah tersebut.

Menurut Norman, beliau berasa sedih dan terkejut apabila mendapat tahu blog politik tersebut mengaitkan dirinya dengan penerbitan video berkenaan.

“Saya amat terkejut dan sedih apabila beberapa kenalan saya memberi pautan ke sebuah blog politik yang mengaitkan saya dengan beberapa tokoh politik kononnya ada konspirasi menerbitkan video lucah yang dikatakan melibatkan seorang menteri kanan.

“Secara peribadi saya tidak pernah menonton video tersebut dan adalah tidak selayaknya saya berikan komen yang terlalu mendalam.

“Dengan itu, saya juga tidak dapat memberi pendapat sama ada video itu tulen atau diterbitkan menggunakan teknologi penerbitan visual,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Dalam pada itu, penyanyi tersebut turut menafikan beliau mengenali Haziq Abdullah Abdul Aziz dan menjelaskan gambar dirinya bersama lelaki itu hanyalah gambar ‘secara spontan’ sebelum mereka meninggalkan majlis.

“Ingin saya jelaskan juga bahawa saya tidak mengenali Haziq Aziz. Saya, isteri dan anak saya telah dipelawa oleh pegawai kanan dari pejabat Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menonton filem ‘Avengers’ sebelum bulan Ramadan lalu.

“Gambar kami beramai-ramai selepas menonton filem tersebut adalah secara spontan sebelum semua bersurai pada malam tersebut,” jelas beliau.

Mengulas mengenai video tular itu, Norman mengakui dari sudut teknikal dan teknologi terkini, penghasilan sesuatu video yang tidak melibatkan pelakon sebenar boleh diterbitkan untuk penjanaan imej yang realistik.

Artikel Berkaitan   “Saya Terima Dengan Reda” Benam Kepala Anak Sampai Mati, Ibu Tersedar Tentang Kesalahannya

Jelasnya, selain penggunaan kesan khas visual melalui perisian komputer, penggunaan ‘body double’, ‘special effects makeup’ atau solekan bagi menyerupai wajah individu atau pelakon boleh digunakan.

“Sekiranya durasi klip video tersebut pendek, gambar atau visual yang gelap atau samar-samar, visual beresolusi rendah dan disunting dari pelbagai sudut kamera, ia lebih mudah untuk menghasilkan visual meyakinkan menggunakan teknik yang saya sebutkan.

“Namun, sekiranya sesebuah video tersebut menggunakan teknik-teknik saya sebutkan tadi, ia akan melibatkan ramai pihak dan bukanlah mudah untuk merahsiakan sesuatu perkara seperti ini khususnya melibatkan tokoh berprofil tinggi,” katanya.