Bunga Citra Lestari Tidak Mampu Tidur Di Bilik Sendiri Hingga Terpaksa Tidur Di Bilik Lain

JAKARTA: Pelakon Indonesia, Bunga Citra Lestari  (BCL) akui trauma untuk tidur di bilik tidurnya selepas pemergian suami tersayang, Ashraf Sinclair pada 18 Februari lalu.

Ibu kepada Noah Aidan itu mendedahkan kesukaran yang dialami kepada sahabat karibnya, Aming.

Menurut Aming, BCL turut menyatakan ketakutan untuk tidur seorang diri di dalam bilik dia dan Ashraf.

“Ming, saya takut untuk tidur di dalam bilik..saya tak akan tidur di dalam bilik itu lagi,” kata BCL kepada Aming berkali-kali.

BCL turut memberitahu kejadian yang berlaku kepada suaminya di dalam bilik mereka sebelum Ashraf disahkan meninggal dunia beberapa jam selepas itu.

“BCL hanya meninggalkan Ashraf dalam waktu yang singkat untuk membersihkan dirinya. Sebaik kembali ke bilik, Ashraf sudah tidak bergerak dan mulutnya berbuih,” kata Aming.

BCL atau lebih dikenali dengan jolokan Unge dalam kalangan rakan-rakan terus membawa Ashraf ke  Metropolitan Medical Centre (MMC), namun Ashraf gagal diselamatkan.

“Sebelum kejadian, mereka berdua sempat bergurau dan berbual-bual. Kini BCL hanya berehat dan tidur di sebuah bilik lain di rumahnya,” jelas Aming.

Artikel Berkaitan   “Mulanya, Saya Sekadar Memerhatikan Joshua Bergerak Dari Meja Ke Meja, Satu Hari Saya Memarahinya, Saya Sangka Dia Terasa Hati Tetapi…”