Cara Perangkap Lipas Dengan Hanya Pakai Botol Plastic, Tak Payah Membazir Beli Spray Lipas Yang Mahal

Lipas seringkali dianggap binatang pengotor dan tidak disukai ramai, Jika anda mengalami masalah lipas dalam kenderaan, pasti sahaja menimbulkan rasa tidak selesa. Sebelum sahabat handai mengatakan anda penternak lipas dalam kereta, berikut merupakan tips berkesan yang tela dikongsikan oleh Sharifah di laman so si al Fa ce bo ok.

Disebabkan si kiddos ini suka makan dalam kereta, maka lipas pun turut bersuka ria. Kita makan KFC, dia pun kelip-kelip tunggu masa. Bila kita maa tikan kereta, di malam hari mereka mula beroperasi seperti biasa. Bila dah geram, buatlah macam-macam caaranya, maka terjumpalah cara yang berkesan secara tidak sengaja.

Caara mudah dan murah nak perangkap lipas dalam kereta:

Beli ‘Ice Lemon Tea’ jenama Seasons ini. Minum sampai habis dan tinggalkan baki 2 3 titis je sebagai umpan pada lipas.Buka penutup botol dan letak dalam kereta sama ada di bawah kerusi depan atau belakang. Biarkan semalam atau 3 hari, akan dapatlah hasilnya kelak.

Pada asalnya, terlupa nak buang botol ini dalam kereta sebab tersorok dalam seat. Sekali nak buang, penuh tetamu masuk dalam perang kap. Selamat mencuba bagi kereta yang menternak lipas!

sumber; sehinggit

(Visited 553 times, 1 visits today)