“Cel*ka punya pencuri” – Wanita Terkejut Tengok Motor Kena ‘Rembat’ Depan Mata

Jenayah dekat Malaysia ni semakin hari semakin menjadi. Banyak kita dengar kes ragut sana sini, curi itu ini, rompak waktu orang ada dalam rumah dan banyak lagi lah. Apa masalah sampai kena buat benda terkutuk semua tu?

Ni ada satu video pasal kes curi moto. Apa yang buat lagi semua orang tak puas hati ialah benda tu berlaku depan mata mangsa. Cuba korang tengok sendiri video dekat bawah ni

Memang panas hati bila kita tahu moto atau barang peribadi kita kena curi. Lagi-lagi benda tu kita nampak berlaku depan mata kita.

Kita jangan salahkan mangsa yang tak kejar pencuri tu. Kita tak tahu apa yang pencuri tu ada. Senjata apa yang dia bawa. Kalau dia react, lagi bahaya weh.


Jangan nak salahkan perakam pulak. Netizen ni ada je orang yang nak dipersalahkan. Benda jadi tengah malam pukul 3 pagi. Staff yang berkerja tu pun kunci dari dalam. Takkan korang tak tahu staff petrol station memang stay dalam kedai lepas pukul 11malam.

Itulah, kejar pun boleh buat apa. Sekali kena hempuk dengan senjata pencuri tu tak ke naya. At least record video tu nampak lah juga pencuri tu.


Ni lah moto yang kena rembat tu. Moto 125ZR ni memang moto panas. Banyak kes moto ni kena rembat


Bukan hanya untuk 125ZR, semua moto kena kunci tayar atau kunci disc brake. Tak boleh nak harapkan kunci handle je. Sama-sama lah kita beringat.

Artikel Berkaitan   “Dia kahwin dengan duda! – Wanita Ini Dilabel Penunggang Agama Sebab Tabur Fitnah Samakan Yaya Dengan Tok Ti Rampas Datuk K