Dakwa ‘dajjal handsome’, netizen mohon Aiman Banna jangan bertuhankan YouTube

Pendakwah muda yang sering melakukan kontroversi, Aiman Banna atau nama sebenarnya Mujahid Aiman bin Rumawi sekali lagi mencetuskan isu panas apabila mengulas berkenaan kehadiran Dajjal dan juga Nabi Isa pada hari kiamat kelak.

Kenyataan mengelirukan
Menerusi satu komen yang diperoleh daripada posting dibuat Aiman Banna, dia telah mengeluarkan kenyataan mengelirukan berhubung soalan, adakah kaum wanita ramai yang akan mengikut Dajjal di hari akhirat kelak?

Nabi Isa mirip Nabi Muhammad…
Menerusi kenyataan yang tular itu, Aiman telah mengatakan bahawa rupa Nabi Isa dan Nabi Muhammad S. A.W adalah hampir serupa. Dia juga memberitahu bahawa Dajjal bukanlah seperti satu raksasa yang hodoh tetapi sama seperti manusia biasa namun bermata satu dan hampir mirip dengan Nabi Isa A. S.

Aiman telah teruk dikecam menerusi laman sosial selepas mengeluarkan kenyataan yang agak meragukan itu.

Akui buat kenyataan melulu
Walau bagaimanapun, menerusi Instagram pendakwah tersebut, dia telah meminta maaf atas salah faham tersebut dan mengakui mengeluarkan kenyataan dengan melulu setelah mendengar ceramah seorang pendakwah terkenal di saluran YouTube.

Jangan hanya ngaji dengan Sheikh YouTube!
Sehubungan dengan itu, menerusi komen yang diperoleh daripada posting permohonan maaf Aiman Banna, rata-rata antara mereka telah meninggalkan maklum balas meminta agar pendakwah tersebut menyelidik dahulu sebelum mengeluarkan apa-apa maklumat berkaitan akidah Islam.

Artikel Berkaitan   Bukan Sebab Nak Menunjuk, Ini Sebab Bapa Hadiahkan Anak Jentera Penurap JaIan Sebagai Hadiah Perkahwinan