“Guna Mesin Seakan ‘Sit Up’ Ribuan Kali,” Netizen Dkwa Pemergian Ashraf Disebabkan Itu

Pemergian pelakon Ashraf Sinclair pada pagi tadi benar-benar mengejutkan industri seni Malaysia dan Indonesia berikutan pelakon tersebut kini sudah menetap di negara seberang.

Berkahwin dengan penyanyi popular Indonesia, Bunga Citra Lestari, Ashraf dilaporkan seorang yang mengamalkan gaya hidup sihat. Dia juga kelihatan masih kacak dan awet muda walaupun sudah berusia 40an.

Sit up ribuan kali dalam masa setengah jam?

Pemergian Ashraf disebabkan serangan jantung itu telah membuatkan netizen di Instagram membuat spekulasi bahawa amalan rutinnya yang bersenam secara ekstrem membuatkan serangan jantung berlaku.

Menerusi satu video yang dimuat naik ke Instagram milik allahyarham, Ashraf memberitahu bahawa dia melakukan sit up  sebanyak 20,000 kali dalam masa 30 minit.

Adakah alat tu puncanya?

Susulan daripada video tersebut, peminat-peminatnya telah mengandaikan bahawa serangan jantung yang berlaku adalah disebabkan hal itu.

Ini kerana video yang ditunjukkan jelas memberitahu alatan yang digunakan mampu membuatkan jantungnya bekerja dengan lebih sehingga boleh melakukan aktiviti senaman dengan lebih ekstrem.

Sebab paksa jantung kerja keras?

Entah2 alat tu jadi punca?

Diet ekstrem yang memaksa jantung bekerja

Artikel Berkaitan   Bosan Kuarantin Di Rumah, Hari-Hari Suami Batalkan Wuduk Eyra Hazali