“Guys Fikirlah Dulu Sama Ada Kalau Nabi Muhammad Tau Apa Yang Kita Buat Tu Baginda Akan Approve Benda Tu Atau Tidak?” Faizal Tahir Bersuara

Jika anda perasan media sosial ketika ini sedang tular dengan Lathi Challenge dimana seseorang perlu melakukan solekan pada wajah secara berperingkat.

Ramai yang menyahut cabaran ini, termasuklah selebriti, Mawar Rashid yang melakukan solekan penuh selama hampir 16 jam lamanya.

View this post on Instagram

Nahhhh!! FINALLY… #LathiChallenge yang korang tertunggu2 👻 tapi versi siam.. tulisan kat muka pun bahasa thai 😂 . . . Sooo! Cerita sebalik video yang korang duk request siap merayu2 nak sgt Mekwa buat version Mekwa ni 😂😂😂cerita dia.. Mekwa and abang2 Mekwa Plan satu hari je nk buat video ni.. . . 4jam plan, 6jam shoot, settle kul 6 pagi ok😂 edit 16jam weeiii.. . . Mekwa buat special sikit, pakaian traditional Indonesia 🇮🇩 ke pakaian traditional thailand 🇹🇭 . Sebab Mek kan HALF THAI. HEHEHHE . . Hasilnya!!!! Mekwa sendiri pon inlove gila, sumpah x pecaya boleh buat video camniiii..😭😭😭 Thanks to Abang Mekwa @eddyrafuanrashid , sebab tolong plan, Shoot and Edit video ni. 99% edit by him and 1% touch up edit by me 😝 Aunty Mekwa, @icu_maryana tolong Adik pakaikan baju ni, buatkan rambut lah sampai aunty tido pukul 6pagi.. Susah and berat pulak nk pakai Baju Thai ni😅 siap tolong tuliskan bahasa thai kat muka 😹 mekwa tak reti tulis bahasa thai. Kikiki🤭 And thank you gfan @arfanrashid tolong sewakan baju thai ni dalam masa satu hari g sewakan baju utk adikkk!! Thank you for making this happened guys . Blanje emoji sesuai kat Mekwa okay! And tag kawan korang yang been talking about this #lathichallenge . . Song Lathi by @sarafajira Video inspired by @jharnabhagwani . . Baju @mawarosehq #lathichallenge #lipsynchallenge #thaitraditional #makeup #viral #mawarose #makeuptutorial

A post shared by MAWAR RASHID (@mawarashid) on

Selain Mawar Rashid, pelakon lelaki Nazim Othman juga menyahut cabaran ini dan mendapat pujian ramai kerana ia sangat berbeza dengan apa yang dibuat orang lain.

View this post on Instagram

#lathichallenge versi lockdown. 🤷🏻‍♂️

A post shared by nazimothman (@nazimothman) on

 

Cabaran yang semakin menjadi trending juga ini mendapat perhatian penyanyi popular, Faizal Tahir.

Menurut Faizal, beliau merasa sedih apabila melihat orang-orang yang beragama Islam turut melakukan solekan ini tanpa memikirkan apa yang mereka lakukan.

kredit era