Hampir Bangkrap Gara-Gara Covid-19, Kek Tisu Tandas Jadi Penyelamat Kedai Roti Ini

Sebuah kedai roti di Findland, Ronttosrouva hampir bankrap dan gulung tikar dek kerana penularan wabak COVID-19 yang melanda dunia ketika ini.

Walaubagaimana pun, dek kerana ilham untuk menghasilkan kek berbentuk tisu tandas inilah kedainya kini mendapat banyak tempahan semula.

Pemilik premis, Sanna Lampinen berkata, bisnesnya mengalami masalah kewangan sejak bulan lalu susulan pembatan tempahan daripada pelanggan.

Pelbagai usaha dihasilkan sehinggalah beliau menghasilkan tisu tandas gulung dan mendapat banyak tempahan sehinggakan kini beliau mampu membayar gaji pekerja dan menambah dua lagi kakitangan baru untuk memenuhi pesanan pelanggan.

Wabak COVID-19 telah melumpuhkan banyak perniagaan di Finland, selain orang ramai dilihat membuat pembelian panik membeli tisu tandas dalam kuantiti yang banyak.

Disebabkan itu jugalah, Lampinen mendapat ilham dan idea untuk menghasilkan kek berbentuk tisu tandas dan nyata ia membuahkan hasil.

Kek tersebut dihasilkan menggunakan tepung gandum, krim markisa dan dilitupi dengan fondan putih serta pasta gula pekat.

Ada yang teringin nak rasa?

kredit era

Artikel Berkaitan   “Bro Lu Memang Tak Lupa Diri” Ucapan Achey Bocey Buat Netizen Kagum Sebab Tidak Lupa Diri Walaupun Sudah Artis