Inilah Sebabnya Nabi Menyuruh Umatnya Belajar Berenang, Memanah Dan Menunggang Kuda, Lagi-Lagi Di Akhir Zaman

Semasa berperang dengan tentera Daj jal nanti, pis tol sebesar mana pun kita akan tinggal kerana ketika itu kita akan kembali berlawan menggunakan pe dang. Sebab apa duduk elok-elok boleh tembak nuklear dari jauh tiba-tiba kita nak guna pedang Haaa Baca sampai habis

Setiap perbuatan yg disampaikan oleh Rasulullah, pasti ada sebabnya… Disebabkan itu Rasulullah S.A.W menyuruh kita sentiasa merujuk kepada Al-Quran dan Hadis untuk mencari jawapannya… Kerana baginda lebih mengetahui tentang apa yang akan berlaku di kemudian hari…

Rasulullah S.A.W. bersabda, “Ajarilah anak-anak kalian berkuda, bermain pedang, berenang dan memanah” [Riwayat sahih Imam Bukhari dan Imam Muslim]

“Tidak akan berlaku kiamat sehinggalah seluruh umat Islam berpe rang dengan seluruh Yahudi. Umat Islam akan membu nuh mereka sehinggakan apabila mereka bersembunyi di sebalik batu dan pokok, tiba-tiba pokok-pokok dan batu-batu itu bersuara menjerit memanggil umat Islam agar datanglah kamu ke sini dan bun uhlah orang-orang Yahudi itu, kecuali pokok ‘Gharqad’, kerana ia adalah pokok Yahudi “. (Hadith Sahih riwayat Al-Bukhari dan Muslim)

Hancurnya bangsa Yahudi merupakan salah satu daripada tanda-tanda datangnya hari kia mat. Bermula dengan sebuah pepe rangan besar yang melibatkan banyak bangsa di dunia termasuk bangsa Yahudi. Sebelum berlaku pep erangan ini, terdapat beberapa peristiwa lain yang membawa kepada terjadinya pepe rangan ini menurut kronologi hadis akhir zaman hasil kajian ilmuan Islam.

Pertempuran dahsyat ini dikenali sebagai Armageddon, di mana lokasi utama pe rang ini adalah di lembah Megiddo atau Mageddon, Palestin. Mungkin ada yang menganggap Perang Armageddon hanyalah sebuah filem rekaan Hollywood belaka. Kenyataannya, Hollywood yang disokong oleh Yahudi memang mahu menyembunyikan fakta tentang Armageddon ini melalui propaganda filem. Padahal di kalangan para ahli kitab mereka telah mengkaji tentang pepe rangan ini dan senantiasa bersiap sedia untuk menghadapinya.

Sebutan Armageddon sebenarnya tidak terdapat dalam mana-mana Hadis. Hanya disebut dalam kajian-kajian Kristian dan Ahli Kitab. Menurut bahasa Ibrani, Ar bermaksud gunung atau bukit. Mageddo pula adalah nama sebuah lembah di Palestin. Sebuah tempat yang cukup strategik dari segi pepe rangan. Pe rang ini juga dikatakan sebagai pe rang terakhir dengan menggunakan seluruh kekuatan pelbagai peralatan senjata moden yang canggih. Mungkin perang itu adalah Pe rang Dunia ketiga yang disebut-sebut sebagai Perang Nuklear.

Artikel Berkaitan   Ramai Yang Cuai, Solat Tidak Sah Sekiranya 7 Anggota Sujud Ini Tidak Menyentuh Lantai

Per ang Dunia Ketiga, b0m nuk l3ar akan digunakan, dan diramal akan berlaku dalam tempoh yang singkat. Tetapi, kemusnahannya amat dahsyat. Sehingga dikatakan dunia selepas itu akan kembali menjadi seperti Zaman Pertengahan di mana bala tentera hanya akan menunggang kuda dan bersenjatakan pedang seperti perang zaman dahulu.

“Jika Pe rang Dunia Ketiga adalah berjuang dengan senjata nuk l3ar, yang keempat akan berjuang dengan kayu,batu,pedang dan anak panah.”

Ini disebabkan semua teknologi tidak boleh digunakan lagi pada masa itu kerana EMP (electromagnetic pulse) senjata nuk l3ar itu sendiri berlaku ketika Pe rang Dunia Ketiga. Jadi, kekuatan bala ten tera ketika Pe rang Dunia Keempat nanti adalah seimbang dan tidak berat sebelah kerana semuanya menggunakan peralatan perang yang sama, berjuang menggunakan kayu,batu,pedang dan anak panah.

ROTHSCHILD CIPTA EMP (ELECTRONIC MAGNETIC PULSE)
EMP BOMB

Adakah anda bersedia bergelap tanpa cahaya lampu,..wang elektronik atau wang kertas yang tidak dapat dikeluarkan dari bank..tiada air kerana mesin water pump tidak berfungi…memang menyeksakan…memang perit…huru-hara manusia di buatnya…itulah antara senjata rahsia yang sangat ampuh yang di miliki oleh tentera Daj jal..EMP..(electronic magnetic pulse)..

Senjata HAARP, nuclear, senjata [email protected] dan EMP adalah senjata baru alaf mellinium yang sangat merba haya kepada manusia sejagat…senjata ini akan memus nahkan dan mengurangkan populasi manusia secara drastik..

Di akhir zaman nanti manusia akan berpe rang semula dengan hanya menggunakan besi batu dan kayu sahaja (saki baki perang)…ini adalah kerana penggunaan senj ata EMP..senjata ini akan mema tikan dan memus nahkan segala peralatan elektronik hingga ke wayarnya sekali…hanya 1 atau 2 butir b0m EMP di lancarkan sudah untuk cukup menggelapkan sesebuah Negara jika bom tersebut di lancarkan pada aras ketinggian @ altitude yang lebih tinggi daripada struktur lapisan ionisfera bumi..

Artikel Berkaitan   Amalkan Doa Ini,7 Doa Terbaik Untuk Anak-Anak Berjaya Dunia Akhirat

Konspirasi golongan elit atau Daj jal ini telah menjalankan banyak projek-projek rahsia yang dijalankan. Antara projeknya ialah Starwars Project, BlueBeam project, Pandora Project, Genom Project Phliphedia Project dan banyak lagi projek rahsia termasuk UFO project.

Pembinaan senjata EMP adalah dibawah kelolaan Starwars Project yang lebih dominan dan yang lainnya ada perkaitan antara satu sama lain..B0m EMP boleh dihantar samada di lancarkan dengan roket atau di bawa dengan pesawat canggih supersonik merentas angksa pada altitud yang tinggi..

B2 SPIRIT BOMBER

Bersediakah kita akan situasi ini…saya bukan ingin menakutkan anda semua…minta dijauhkan. Pepe rangan dunia ke-3 akan menggunakan senjata ini secara total selain nukl3ar, kimia dan biologi …Sebenarnya penggunaan senjata ini telah dihebahkan dalam permainan game strategi Command & Conquer General. Dalam siri Astro “Future Weapon” juga telah didedahkan akan keupayaan EMP..

Jika direnungkan pada hadis bagaimana Da jjal dibu nuh oleh Nabi Isa, bagaimana Yaakjuj dan Makjuj menembak panahnya ke langit dan mengapa nabi menyuruh kita belajar berenang, berlari, menunggang kuda, belajar guna pedang dan memanah…semuanya seolah-olah zaman masa lampau. Bermakna kita akan Back to Ancient..tidak ada satu pun yang menyentuh tentang peralatan mekanikal dan eletronik…Ini bermaksud selepas pe rang dunia ketiga, bumi akan bergelap dan banyak kemus nahan yang berlaku kerana pe rang. Kuncu Iblis telah membuat persediaan akan peristiwa ini..bagaimana dengan orang islam? Penyelamat orang islam adalah melalui zikir kepada Allah dan akidah yang kental sahaja.

Bersabda Rasulullah SAW, ” Kamu harus belajar memanah kerana memanah itu termasuk sebaik-baik permainanmu.” (Riwayat Bazzar, dan Thabarani dengan sanad yang baik)

Hadis Nabi juga ada menyebut, Y4hudi Zio nis akan bersembunyi di balik-balik batu dan kayu dan hanya selamat di belakang pokok Y4hudi iaitu pokok Gharqad, yang banyak ditanam di Isra3l sekarang ini.

sumber rencahrasa