Janda Bertuah 35 Tahun Berpisah, Rupanya Chef Wan Tetap Masih Lagi Beri Sesuatu Pada Bekas Isteri.

Umum sedia maklum bahawa chef selebriti terkenal, Datuk Chef Wan sudah lama berpisah dengan bekas isterinya hampir 35 tahun.Walaupun bekas isterinya itu bukan lagi di bawah tanggungjawabnya. Namun, dia masih lagi menjaga segala keperluan wanita itu, termasuk kos rawatan. Terbaru, chef selebriti itu telah membuat satu luahan di Instagram, berkongsi mengenai kisahnya dengan bekas isteri, menerusi kapsyen berserta dengan gambar bil hospital.

Pergi settle bil janda nak operate

Difahamkan, bil yang dimuat naik itu adalah bil hospital bekas isterinya yang baru sahaja selesai membuat pembedahan tangan untuk membuat graft bagi tujuan dialysis.”Morning! pagi2 dah ke hospital pi settle bill janda nak operate tangan buat graft for her dialysis.

Suruh jaga makan bertahun lamanya tak mau dengar nasihat saya or anak2. Kuat propa dan makan senyap2. Sejak ada Grabfood ini main order aja macam janda kaya! Duda bulan2 pula yang sedia kan allowance makan. Cekek la puas2. Letih drama orang kencing manis ini. tak serek2. Kita a juga yang waste all this money for her medical bill and had this money for her medical bill and had wished she had taken care of herself better.” Tulis Chef Wan di ig nya.

Memang janda bertuah!

Dikurniakan dua cahaya mata, selama 35 tahun ini Chef Wan telah menyara bekas isterinya dengan memberi rumah dan wang saraan. Namun, Chef tersebut sedikit kesal dengan sikap bekas isterinya yang masih degil dan tidak menjaga soal kesihatannya.

“Dah la full time duduk rumah jadi Puan Sri tak perlu kerja. Memang janda bertuah kata emak! Ada orang pisah nak bagi susu anak pun susah ini kan kita bela janda kita selama 35 tahun penuh wang saraan serta rumah pun di beli kan.

Artikel Berkaitan   “Nasib Baik Ada Orang Fikir Pasal Student, Dah Dapat Tak Bersyukur Pulak” Netizen Kecam Pelajar Mengeluh Dapat Nasi Percuma

Itu pun tak pandai jaga diri at this time geram rasanya. Its not about the money its all about all of us dah la busy mencari rezeki masing2 dan sibuk but now ada tanggungjawab for her dialysis cost, sending her to hospital 3 times a week and taking her back its exhausting.

We want her to be happy and enjoy her life. Last 2 months she was hospitalised 3 times paru2 ber air… minum air tak jaga sukatan. Dah la sakit jaga la makan dan minum tu. Asyik melayan tembolok dan ini menyusah kan orang lain.” tulisnya lagi.

Takpela ini cabaran hidup saya…

Menurutnya, wanita itu menghidap sakit kencing manis namun masih lagi tidak mahu menjaga pemakanan, dan menyebabkan banyak wang terpaksa dikeluarkan untuk kos rawatannya.”Sesiapa yang jaga orang kencing manis ni and dialsis can relate to me kan.

Its all about habits . Tak pe la ini cabaran hidup saya. Selagi saya mampu buat kebaikan dan membantu manusia lain didalam kesusahan saya akan korban manusia lain didalam kesusahan saya akan korban kan lah mana yang saya mampu. Life is indeed a huge challenge nak jaga janda dan emak pun and life is indeed one huge sacrifice pun. Some people only know how to judge me sahaja tetapi jika berada in my shoes i bet many cannot do it.

 

Ada yang mencaci ada yang menghina…

Tak usah kata nak jaga nasib ibu dan bapa, janda atau rumah2 anak2 yatim dan rumah org2 tua nak jaga diri sendiri dan sikap masing2 pun belum tentu lagi. So never judge the book by its cover. Didalam mereka menghina dan mencaci kita di belakang itu hari2 Allah kuat kan semangat

Artikel Berkaitan   Kena Tindih Waktu Tidur Apa Yang Anda Perlu Buat.. Inilah Caranya

diri saya serta di perluas kan pintu semangat diri saya serta di perluas kan pintu rezeki saya to inspire many more others to do the right things and put a smile on so many faces.” Walau bagaimanapun, Chef terkenal itu masih lagi mahu membantu menjaga bekas isterinya selagi termampu, baginya bukanlah wang ringgit yang menjadi soal, tetapi dia hanya mahu melihat wanita itu bahagia dan sihat di samping keluarga. Sumber : Chef Wan