“Jangan mengandung sebelum kahwin” – Cleopatra ucap Hari Kekasih, tapi kena kecam

Valentine day atau Hari kekasih sudah cukup sinonim dengan perayaan yang di raikan oleh pasangan kekasih terutamanya di Barat. Di sana perayaan ini di raikan dengan penuh romantik samaada di rumah ataupun direstoren ternama.

Namun di dalam budaya masyarakat terutamanya Islam ianya tidak disambut kerana satu perbuatan yang meniru kaum lain yang mendekatkan kepada penz1inaan dan kemaks1iatan.

Sejak mula YB Syed Saddiq melangkah ke dunia politik, beliau dilihat seringkali terpalit dengan pelbagai gos1ip dan isu. Terbaharu, para netizen nampaknya berspekuvlasi mengenai gambar beliau bersama seorang wanita cantik di dalam sebuah bilik mesyuarat.

Namun menerusi posting Twitter Cleopatra yang sebelum ini pernah tular mengadakan pertemuan dengan Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman dan pernah di tuduh sebagai transgender membuka topik perbualan hari kekasih

Beliau mengucapkan selamat hari kekasih dan turut mahu sponsor makan malam untuk pasangan yang paling banyak retweet dan like.

Ramai yang komen menyatakan sebagai seorang Islam, haram untuk menyambut hari Valentine ini.

Dewasa ini kita lihat, budaya menyambut Hari Valentine ini semakin rancak dinormalisasikan dalam masyarakat kita umumnya dan kepada belia khususnya.

Restoran-restoran dan pusat-pusat membeli belah pula semakin asyik mempromosikan perniagaan mereka dengan ‘menggulakan’ pelanggan terutamanya pasangan kekasih yang belum sah bernikah untuk bersama meraikan ‘hari keramat’ ini.

Berdasarkan perkongsian, Cleopatra adalah seorang ibu tunggal berda4rah Cina dan Belanda.

Perjumpaan beliau sebelum ini bersama YB Syed Saddiq adalah disebabkan perbincangan lanjut mengenai industri e-sukan dimana beliau adalah individu penting kepada syarikat yang mengendali pasukan e-sukan terkemuka di Malaysia iaitu Orange Esports.

Artikel Berkaitan   Enggan Sentuh Pelakon Wanita, Adam Corrie Dedah 9 Bulan Tiada Job