“Kalau join dia bisnes senang jdi kaya & famous” – Peniaga Dihampiri Golongan ‘Secret Society’? Netizen Gerun

Ketika seorang peniaga dari Johor Bahru yang dikenali sebagai Norisezuan NoorLiza didatangi oleh seorang individu yang ingin meminta sumbangan ini, dia siap ajak sertai mereka lagi. Bila dapat tahu apa yang dia ditawarkan untuk sertai itu, ramai netizen jadi gerun.

Kalau join dia bisnes senang jadi kaya & famous”

Pada mulanya lelaki tersebut minta sumbangan untuk society dia, malah ajak dipelawa untuk sertai lagi, siap beri jaminan bahawa bisnes peniaga ini boleh berjaya, namanya akan jadi terkenal dan boleh jadi kaya raya.

Pada mulanya dia rasa macam berminat kerana boleh membantu perniagaannya itu, tetapi apabila mereka mengeluarkan satu kenyataan ini, buatkan rasa peniaga ini jadi terkejut.

Pelik dengan apa yang dikatakan, peniaga ini terus diberikan gambar ini kepadanya, sungguh memeranjatkan apabila dia melihat gambar ini.

3 tahun baca tentang benda ni..harini jumpa orgnya..dorg tengah gerak dalam senyap untuk lebarkan sayap diaorang kat malaysia ni..ajak orang sembah “Dajjal” wehh…berabuk teruk mamat ni cerita..aku layan jer..

Katanya lagi mereka juga sedang ‘beroperasi’ di mana-mana negeri sekarang dan sedang mengelilingi seluruh Malaysia.

Terpanggil aku bgtw story utk gambar ni…kejadian kat taman tun..tgh2 berurusan dgn supplier..tetibe ade sorg mamat…

Posted by Norisezuan NoorLiza on Jumaat, 6 Mac 2020

Umumnya pasti ramai yang tahu tentang organisasi ‘bawah tanah’ ini. Pos di Facebook yang meraih lebih daripada 12,000 perkongsian itu telah mengundang rasa gerun dan bimbang rakyat Malaysia.

Makin seram – Netizen

Moga ia dapat membuka mata kita semua.

Sumber : LobakMerah

Artikel Berkaitan   (Video) 'Pocong babi!' - Pocong terjatuh dari atas kereta