“Kalau Saya Tak Tahan Periuk Itu”, Tangan Maya Karin MeIecur Dan Ini Yang Terjadi

Gara-gara menyelamatkan periuk p4nas daripada terlepas ke lantai, pelakon Maya Karin mengalami keceder4an dan meIecur di bahagian pergelangan tangan.

Menurut Maya, 40, kej4dian tersebut berlaku pada Selasa lalu ketika dia dan ibunya, Che Zan selesai memasak di kediaman mereka di Kuala Lumpur.

” Sebenarnya luk4 ini terjadi ketika saya memasak pada Selasa lalu, semasa itu saya angkat periuk yang mengandungi air pan4s.

” Entah macam mana, pegangan saya tak stabil, nak elak dari terjatuh ke kaki saya tahan dengan pergelangan tangan dan bawa terus ke singki.

” Kalau saya tak tahan periuk itu, mungkin air pan4s itu terkena kaki saya dan ibu” katanya ketika dihubungi mStar pada Jumaat.

Sementara itu, Maya berkata pada awalnya kesan meIecur itu tidak terlalu teruk. Namun kulitnya mula mengeIembung dan berair selepas bangun daripada tidur keesokan harinya.

” Mulanya saya ingat Iuka itu tidak teruk sangat dan hanya kesan merah sahaja. Memandangkan saya agak keletihan, selepas in$iden itu saya terus naik ke bilik dan tidur.

” Tak sangka pula bangun esoknya kawasan meIecur itu menjadi tervk dan mengeIembung, mungkin sebab saya tidur terlalu Iasak dan Iuka terkena pada kain. Sepatutnya saya sapu ub4t selepas kemaIangan itu tapi sebab abaikan nampaknya Iuka tak kering sampai sekarang,” ujarnya.

Rata-rata netizen memberi komen serta tips untuk kurangkan s4kit dan hilangkan parut untuk Iuka yang Maya hadapi. Ada juga yang beritahu produk atau ub4t apa yang Maya boleh gunakan untuk hilangkan parut pada tangan beliau.

” Ya Allah. Sian maya. Tertekan button like for this post. But cepat2 unlike bcoz i don like it to happen to u. I didnt mean it. Smoge cpt sembuh..Kak maya, we have same scar on about same spot. I kena air panas minggu lepas & tgn i jadi mcm u tapi x kena jahit la”

” Boleh try NBcream jgk… sgt bgus utk merawat scar… NB is scar treatment cream… btw, hope recover soon, take care kak.. Go to clinic and dressing kalau boleh elakkan kena air smentara..”

Dalam pada itu, Maya mengucapkan terima kasih kepada peminat yang memberikan tip mengeringkan Iuka di laman Instagram.

” Terima kasih kepada peminat yang simpati dan sudi berkongsi cara nak keringkan Iuka dengan cepat. Saya akan cuba tip yang kalian bagi itu,” katanya.