“Kitaorang ada bergaduh pasal handphone” – [Video] Suasana Sebak Pesalah Bunvh Sujud Di Kaki Ibu Mangsa Rayu Kemaafan

Suasana di kamar mahkamah menjadi sebak apabila melihat pesalah itu sujud merayu kemaafan daripada ibu mangsa kerana telah membunvh anaknya. Menurut sumber, ia bermula apabila pesalah dan mangsa bergaduh pasal hal remeh.


Dia tiba-tiba datang tak tahu apa masalah dia lepastu nak marah-marah dan pukul saya. Memang masa siangnya kami ada bertengkar pasal Handphone”

Sumber : tribunnews
Pada 15 April 2019 jam 8 malam, terjadi perbalahan antara dua sahabat dari Palembang ini. Kejadian itu dilihat oleh beberapa saksi.

Pada mulanya pesalah yang lebih dikenali dengan nama Aap ini tengah duduk berehat sambil meminum alkohol di satu tempat ni. Tiba-tiba mangsa serang dan marah-marah kepada Aap sebelum pukul, ketegangan itu diredakan.

Namun, ia kembali tegang sehinggakan pesalah tikam mangsa dengan pisau. Disebabkan cedera parah, saksi kejadian bergegas membawa mangsa ke hospital sebelum disahkan meninggal dunia.

Pesalah pada waktu itu bergegas lari dari tempat kejadian selepas menikam mangsa. Ketika ditanya oleh pihak mahkamah mangsa menjelaskan dia tak tahu apa motif mangsa serang dia dan mengakui bahawa mereka ada betengkar gara-gara handphone

Aap mengaku bersalah dan menyesal dengan perbuatannya itu.

Jujur saya menyesal dengan korban. Gara-gara serang dan pukul saya. Saya ambil pisau yang sudah lama disimpan di bawah tempat tidur”

Suasana berubah menjadi sebak apabila Aap menangis kerana menyesal atas perbuatannya dan hanya mengharapkan pengampunan daripada ibu mangsa tapi ditolak.

Ibunya dilihat memarahi pesalah sambil menangis-nangis. Video Aap mohon pengampunan daripada ibu mangsa kini sedang viral di media sosial.

Apriansyah terdakwa pembunuhan bersujud kepada kaki ibu Rudi korban pembunuhan. Namun, ibu korban masih tidak bisa menerima kematian putranya terlebih korban harus meninggalkan anak dan istri yang harus dihidupinya. Dalam persidangan yang berlangsung di Pengadilan Negeri (PN) Kls 1A Khusus Palembang,Rabu (18/9/2019).#yunirusmini fb

Posted by Yuni Rusmini on Wednesday, 18 September 2019

 

Tambah sumber lagi, saat kejadian Aap dikatakan sedang dalam keadaan mabuk.