Lelaki ini sanggup ceraikan isteri demi mengejar cinta ‘Mak Nyah’

Memang benarlah orang kata, cinta itu buta. Baru-baru ini kisah cinta pasangan sejenis di Indonesia kini mendapat perhatian netizen.

Menurut laman portal Tribun, seorang lelaki bernama Sigit yang sebelum ini sudah berkahwin dan mempunyai seorang anak, lebih selesa menjalinkan hubungan dengan seorang wanita transg3nder.

Pilih mak nyah sebab taknak anak dah
Bagi Sigit pula, dia telah memasang niat untuk berkahwin dengan ‘teman wanitanya’ seorang Youtuber, digelar sebagai Stasya yang telah tiga tahun dikenalinya.

Tetapi, keputusan Sigit meninggalkan isterinya adalah disebabkan dia tidak mahu lagi memiliki anak. Baginya, cukup kini anaknya cuma seorang.


Bekas isteri baik dengan Stasya…
Difahamkan, Sigit memberitahu hubungan bekas isterinya dan Stasya amat baik sekali, bagaikan teman rapat kerana selalu menghabiskan masa bersama, seperti bercuti dan membeli belah.

Malah, jika Sigit dan Stasya bergaduh, bekas isterinya akan membantu memulihkan semula hubungan, dengan memujuk Stasya untuk berbaik dengan Sigit.

Pelik? Tapi benar itulah yang berlaku. Selalunya pasangan sejenis ini jarang hendak memperlihatkan hubungan mereka. Tapi zaman sekarang ini, golongan sejenis sudah semakin berani dan bangga dengan hubungan cinta mereka.

Artikel Berkaitan   “Ni bukan menunjuk tapi..” – Netizen Puji Sikap Lelaki Ni, Kutip Sampah Tengah Orang Ramai di Pavilion