Letak Garam Pada Syampu, Petua Pelik Tapi Berkesan Atasi Rambut Gugur, Gatal & Kelemumur

Rasanya Kebanyakan Wanita Berdepan Masalah Rambut Gugur. Sampai Risau Dibuatnya. Begitu Juga Masalah Kelemumur, Berminyak Dan Gatal Sama Naik Dengan Masalah Rambut Gugur.

Sebab Itulah Ada Macam-Macam Syampu Diperkenalkan Di Pasaran Untuk Rawat Masalah Ini. Tapi Kalangan Netizen Di Media Sosial Ramai Yang Berkongsi Satu Amalan Atau Petua Untuk Mengatasi Semua Masalah Rambut Ini Dengan Mudah.

Tak Perlu Syampu Rawatan Khas, Semua Masalah Rambut Tadi Boleh Diatasi Dengan Hanya Mencampurkan Garam Pada Syampu.

Antaranya Adalah Melalui Perkongsian Dari Syakila Rahim.

Sebelum Bersyampu Cari Garam Dulu

Ada Orang Beri Petua, Nak Rambut Kuat, Lebat Dan Tak Mudah Luruh, Sebelum Bersyampu Campur Dulu Syampu Dengan Garam. Ataupun Basah Dulu Rambut Dengan Air Garam Kemudian Barulah Bersyampu.

Masuk Kali Ini, Cubaan Kali Ketiga. Bila Campur Syampu Dengan Garam, Syampu Akan Kurang Buih Jadi Jangan Asyik Tambah Syampu.

Lepas Guna Petua Ini, Alhamdulilah Rambut Jadi Lembut, Kepala Pun Tak Gatal Dan Jadi Ringan.
Boleh Amalkan Dua Atau Tiga Kali Seminggu.

Apa Fungsi Garam?

1.Nyahkan Kelemumur

Kelemumur Merupakan Bakteria, Jika Rambut Penuh Dengan Kelemumur Cara Paling Mudah Untuk Bersihkannya Adalah Dengan Air Garam. Garam Boleh Membunuh Bakteria Dan Menyegarkan Kulit Kepala.

2. Rambut Nampak Lebih Segar

Ya Air Garam Boleh Bantu Masalah Kulit Kepala Berminyak Serta Kotoran Lain Juga. Jika Semua Masalah Ini Diatasi Maka Rambut Pun Akan Jadi Lebih Segar Dan Berkilau.

3. Halang Rambut Gugur

Air Garam Boleh Menyebabkan Liang Roma Pada Kulit Kepala Tertutup Rapat Seterusnya Menghalang Dari Berlakunya Keguguran Rambut.

Artikel Berkaitan   Dark Circle Kat Mata Ni Liat Betul Nak Hilang! Geram Betul. Nasib Baik Jumpa Petua Ni, Murah Dan Simple