Lima Hari Hilang, Isteri Sarat Mengandung Terima Dugaan Jasad Suami Dijumpai Di Lereng Bukit

Misteri kehilangan seorang lelaki selama lima hari akhirnya terjawab apabila satu berita memilukan diterima memaklumkan bahawa lelaki itu sebenarnya sudah menlnggal dunia.

Llaki berkenaan yang dikenali sebagai Muhammad Izzudin Israfil, berusia 30 tahun, telah terlib4t dalam satu kem4langan dan dipercayai menlnggal dunia di tempat kejadlan.

Pihak p0lis berkata, kira-kira jam 8.15 malam mereka dimaklumkan berlaku satu kemlangan mavt apabila ada orang awam menemui sebuah kereta Proton Persona yang tersadai di lreng bukit.

Kereta tersebut ditemui di l3reng bukit dalam jarak kira-kira 20 meter dari jalan besar bersama jsad ters3pit di bawah knderaan dengan masih berpakaian lengkap.

Lebih memilukan, myat mngsa juga dikatakan sudah mula mereput dan berbau ketika ditemui kerana sudah berada di situ beberapa hari dengan kecedraan parah di bdan dan kep4la.

“Kejadian juga dipercayai berlaku beberapa hari berikutan keadaan myat mngsa yang berb4u serta mer3put.”

“Myat yang mula merepvt itu ditemui dengan kec3draan prah di badan dan kepla. Mngsa dipercayai menlnggal dunia di tempat kejadlan,” kata Ketua P0lis Daerah Mersing, Superintendan Cyril Edward Nuing.

Myat dibawa ke Unlt F0renslk H0spital Mersing bagi b3dah si4sat dan K3s disi4sat mengikut S3ksyen 41 (1) Akt4 Pengngkutan Jalan 1987.

Terdahulu, mngsa yang tinggal di Taman Sri Puteri Mersing yang dilap0rkan hilang di Balai P0lis Ulu Tiram sejak 7 Mac lalu. Semoga pihak keluarga tabah menerima berita dvka ini.

Menurut perkongsian dari Facebook Orang Kota Tinggi, mngsa telah menlnggalkan seorang b4lu yang sedang s4rat mengandvng.

“Mlsteri Kehil4ngan Muhammad Izuddin bin Israfil yang hil4ng selama 5 hari sudah pun terjawab. Kereta beliau terb4bas di jalan Kota Tinggi Mersing Sebelum JPJ Jemaluang.

“Beliau di jumpai telah menlnggal dunia. Salam Ta’zi4h buat isteri beliau yang sedang srat mengandvng semoga tabah.


Semoga Allahyrham ditempatkan bersama gol0ngan beriman dan beramal soleh.

Sumber : DedahMedia