Minuman Sedap Untuk Kurus Ini Buat Perut Kenyang Tanpa Makan Malam. Hanya Guna 4 Bahan! Paling Penting Kenyang Dan Sihat

Nurul Moleek Cereprove menerusi page Masak Apa Hari Ni (MAHN) berkongsi petua menyediakan minuman kurus untuk buat perut kenyang tanpa makan malam hanya guna 4 bahan. Petua ini juga mampu mengatasi masalah sembelit yang dihadapinya.

Semoga bermanfaat untuk semua. Selamat mencuba!

PETUA KURUS DAN ATASI SEMBELIT STAIL OMPUTIH

Petua ni saya dapat kat blog mat salleh. Saya try amal memang ok sangat2 la. Saya amal minum malam. Saya minum pukul 7 pastu memang kenyang sampai tidur. Sembelit memang dah takde langsung. Susu pun takde masalah. Banyak je untuk baby. Yang best tu perut rasa kenyang je amal ni. Ada banyak resipi lain tapi sy share yang ni dulu la. Sapa nak share, silakan. Saya halalkan ye.
Ni bahan2 untuk 1 serving ye. Means untuk sekali minum.

1 biji epal hijau
2 biji kurma
1 sdt serbuk Kayu Manis Ceylon
1 gelas susu (saya pilih susu berkrim tu sebab rasa lemak lagi sedap hehe. Nak lagi bagus pilih yang low fat punya)

* Saya amalkan Kayu Manis Ceylon tu sebab khasiat dia yang lagi baik dari kayu manis biasa. Dari segi rasa, Aryan Kayu Manis Ceylon ni kurang rasa rempah dia dan lebih manis dan sedap sebab gred paling tinggi.
Cara buat dia senang je. Potong buah kurma dan epal tu kecik2. Jangan buang kulit epal ye sebab kandungan Flavonoid yang ada kat kulit tu bagus untuk pelihara jantung dan elakkan stroke.
Masukkan susu dan buah2 yang dipotong tadi. Nak lagi sedap boleh masukkan ais. Cuma dalam ni saya tak masukkan ais. Then masukkan Kayu Manis Ceylon tadi.
Blender sampai halus semua bahan tu. JANGAN TAPIS tau. Minum semua sekali.
Dah siap. Boleh amal setiap hari. Buncit2 lepas mengandung pun dah kurang bila selalu amal ni hihi.

Artikel Berkaitan   Ramai tak tahu.. Makan Roti Pun Boleh Kurus Tip Dari Doktor Ini Bagaimana Pilih Roti Yang Sesuai Untuk Berdiet

Ni khasiat yang saya baca kat website dia:
– Kayu Manis Ceylon mengawal paras glukosa dan dan mengawal penyimpanan lemak.
– Kandungan karbohidrat dan kombinasi serat tinggi mampu beri rasa kenyang lebih lama.
– Singkirkan toksin dari badan.
– Atasi sembelit dan usus tersumbat.
– Boleh mencegah masalah perut dan usus.

Ni hasilnya… rasa pun sedap manis + masam sikit. Nak minum 2 gelas pun ok je ni.

Sumber : maskulin.com.my