“Naik Pentas Pakai Baju Shell,” ‘Big B0ss’ Shell Malaysia Turun Padang Dan Titip Hadiah

Semalam, tular di media sosial mengenai seorang remaja yang dikenali sebagai Amir, dengan bangganya diumumkan antara pelajar yang memperolehi keputusan SPM, dengan mengenggam 5A.

Lebih menarik perhatian, remaja ini dilihat naik ke pentas untuk menerima slip keputusannya dengan memakai baju kerjanya.

“Big boss nak datang jumpa…”
Tidak terhenti disitu, Amir dilihat menerima perhatian dan pujian daripada ramai pihak termasuk pengamal media. Malah, menurut beberapa perkongsian termasuk Amir sendiri, kejayaannya kini telah menarik perhatian Pengarah Urusan Shell Malaysia, iaitu Shairan Huzani Hussain.

Malah, dia juga turut berpeluang untuk untuk mengetahui maklumat lanjut mengenai pengajian yang berkaitan dengan Shell, yang bakal dibuka untuk kumpulan yang kedua.

“Pakcik harap dia terus berusaha dan berjaya…”
Pengarah urusan Shell Malaysia inu juga dilihat, memuat naik gambar bersama Amir dan menulis pesanan yang ringkas buat remaja berkenaan.

Sebagai seorang ketua, beliau berasa sangat bangga kerana mempunyai pekerja-pekerja yang memperolehi keputusan yang sangat cemerlang.

Amir juga dilihat menerima beberapa titipan hadiah khas dari Pengarah Urusan berkenaan dan memuat naik beberapa keping gambar sebagai sebuah kenangan.

Kejayaan yang dikecapi remaja ini sememangnya dikagumi dan harus dijadikan contoh oleh orang ramai. Ramai juga dilihat memuji remaja ini kerana tidak membuang masa dan milih kerja sementara menunggu panggilan belajar ke peringkat seterusnya.