Netizen Rayu Supaya Akaun Twitter Permaisuri Agong Dibuka Semula Kerana Ramai Yang Sudah Merinduinya

SHAH ALAM – Netizen melahirkan rasa sedih dan kecewa apabila Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah menutup akaun Twitter [email protected] kelmarin.

Rata-rata netizen memohon ampun perkenan baginda supaya kembali aktif dalam laman sosial Twitter.

Difahamkan, baginda menutup akaun Twitternya berikutan komen negatif dari seorang pemilik akaun [email protected] yang dikatakan mengeluarkan kenyataan kurang sopan pada ruangan komen akaun baginda.

Berikutan itu, netizen yang aktif dalam akaun Twitter baginda marah dan mengutuk [email protected] kerana disebabkan komen negatifnya, rakyat terputus komunikasi dengan raja kesayangan.

Seorang netizen, Hazim Husaini memberi komen, dia suka membaca status Tunku Permaisuri Agong dan berharap baginda kembali aktif.

“Aku suka tengok twitter sebab ‘everytime’ aku buka, mesti ada ‘post’ daripada Raja Permaisuri Agong @cheminahsayang. Saya suka baca apa yang baginda kongsi setiap hari, ia beri keceriaan dalam hidup saya. Tolong kembali semula wahai Permaisuri Agong kami (I love to see Her updates every day, it cheers up my day. Our Queen, please come back),” katanya.

Rata-rata netizen melahirkan rasa sedih dan kecewa apabila Tunku Azizah menutup akaun Twitter baginda sejak kelmarin.

Bagi @lisazulkhaidah pula melahirkan rasa sedih dengan berita berkenaan.

“@cheminahsayang ampun tuanku tetapi bolehkan tuanku kembali semula. Saya rindu tuanku di Twitter (but can you please comeback, I miss our Permaisuri Agong, our bonda in twitter),” katanya berserta emoji hati.

Sementara itu, ada juga netizen menggesa pihak polis mengambil tindakan tegas terhadap pelaku yang mengeluarkan kenyataan kurang sopan terhadap Tunku Azizah.

Menurut [email protected], tindakan itu perlu berikutan individu terbabit melakukan buli siber terhadap Permaisuri Agong.

Artikel Berkaitan   Gara-Gara Nak Hadiri Pesta Mabuk, Ibu Kurung 3 Anak Kecil Akhirnya Temui Mereka Mati Rentung

Bagi [email protected], beliau tidak mahu mendengar [email protected] meminta maaf kerana perbuatannya tidak padan dengan sekadar berbuat demikian.

“Bro ([email protected]), lepas ni jangan minta maaf. (Kami) tak nak maaf kau tu. Tak padan dengan sekadar minta maaf je. Takyah minta maaf bro. Melayu macam kau la yang menjatuhkan institusi raja kita sendiri. Elok buang negara je, macam sultan-sultan dulu buat,” katanya dengan nada marah.