“Ni mesti gangster ni” – Ramai Orang di Sekeliling Tapi 3 Lelaki Naik Kereta Kancil Selamba Je Rompak & Langgar Lari

Satu video menunjukkan 3 lelaki dipercayai gangster merompak dan langgar lari seorang penunggang motorsikal viral di Facebook sejak beberapa hari lepas.

Kejadian itu dikatakan berlaku di kawasan perumahan dekat Kampung Cheras Baru dan 3 lelaki terbabit dirakam menaiki sebuah kereta Perodua Kancil berwarna putih dengan no plat ADS 2908.


Sumber: Facebook
Pada awal video tu, salah seorang suspek dilihat nak masuk ke dalam kereta. Meskipun sedar ramai penduduk di sekeliling mereka, dia memberi tanda isyarat tangan supaya mereka ‘jangan masuk campur’.

Mangsa ketika itu sudah terbaring atas jalan di depan kereta sebab dah kena langgar dengan dan helmetnya pun dah tercabut berguling.


Lepas lelaki tu masuk dalam kereta, pemandu Kancil tersebut cuba mengundurkan kereta dan terus memecut laju pergi dari situ meninggalkan mangsa. Suara saksi juga boleh kedengaran menjerit-jerit melihat apa yang berlaku depan mata mereka.

Menurut WOB, tiada kepastian sama ada mangsa sememangnya dilanggar oleh Kancil tu dan juga sama ada dia dibelasah dengan teruk dulu sebelum dirompak.

Tapi, satu gambar telah tersebar menunjukkan keadaan mangsa selepas kejadian dalam video itu berlaku. Lelaki itu mengalami kecederaan parah dan jalan serta baju mangsa juga dilihat penuh dengan kesan darah.

Tiada laporan tentang keadaan mangsa selepas kejadian tersebut berlaku.

Tonton video di bawah:

Rob Hit n Run

Kg Cheras BaruADS 2908 P.KancilInfo : Rob, Hit n Run, Pls share!据说抢后再撞了逃#PDRM

Posted by 我们是马来西亚人 We are Malaysians on Monday, 16 September 2019

Harap ada yang laporkan hal ni kepada pihak polis!

Artikel Berkaitan   Amalkan Doa Nabi Ibrahim Supaya Bila Kita Niat Ke Makkah, Urusan Tersebut Akan Dimudahkan