Perdana Menteri I$R4el, Benjamin Netanyahu, Dilaporkan Sah Positif Covld-19, Ini Keadaan Terkininya

Perdana Menteri Isr4el Benjamin Netanyahu, dilaporkan oleh media tempatan telah disahkan positif wabak yang kian menular di seluruh dunia iaitu coronavirus, ataupun kini lebih dikenali sebagai COVlD-19.

Dia dikatakan menjalani kuarantin send1ri selepas seorang pembantunya Rivka Paluch, membuat ujian saringan COVlD-19 dan hasil pemeriksaan mendapati pembantunya itu positif wabak berkenaan.

Setelah mengetahui d1rinya dipositif COVlD-19, dia terus bertindak mengasingkan d1rinya atau berkuarantin dan dijaga rapi oleh Kementerian Kesihatan serta doktor peribadinya.

Pejabat perdana menteri memberitahu The Jerusalem Post bahawa, RivkaPaluch tidak pernah bersentuhan denganBenjamin Netanyahu, dan menjalankan tugas  melakukan dari jar4k jauh semenjak wabak berkenaan menular.

Sebagai sebahagian daripada langkah untuk membendung virus itu, semua sekolah di Isr4el telah ditutup. Semua mesyuarat di kawasan awam, terbuka atau ditutup dengan lebih daripada 10 orang juga telah dih4ramkan.

Semua firma perdagangan kecuali pasar raya, farmasi, stesen minyak dan bank juga telah ditutup sejak 15 Mac. Mereka juga dilaporkan mengh4ramkan kemasukan warga asing ke negara berkenaan, kecuali mereka yang tinggal di Isr4el.

kredit satkoba

Artikel Berkaitan   Peguam Dedah Alasan Ramai Pasangan Muda Bercerai Gara-Gara Hal Remeh