Pesakit Sembunyi Ada Covid-19, Pegawai Perubatan Dijangkiti Tanpa Sedar, Dah La Tengah Mengandung 6 Bulan

w4bak COVID19 sememangnya merupakan satu v1rus yang perlu diambil serius oleh semua orang. Ia bukan sahaja terhad di Malaysia malah telah mer3bak ke seluruh dunia dengan jumlah kem4tian yang tinggi. Malah di Malaysia send1ri terdapat k3sj4ngkitan dengan dua kem4tian.

Tetapi amat dvkacita apabila segelintir rakyat Malaysia masih bersikap degil dan sambil lewa tentang 1su ini. Melalui luah seorang suami yang dikenali sebagai Khairul Azman Rosli, isterinya merupakan seorang Juru XRay di h0spital Serdang.

Isterinya telah membantu seorang pes4kit menggunakan mesin X-ray tanpa diberitahu oleh pes4kit tersebut bahawa dia adalah positif COVID19. Ak1batnya isterinya yang kini sedang mengandung 6 bulan dikhuat1ri dij4ngkiti v1rus tersebut dan dikuarantinkan di h0spital Sungai Buloh.

Sebagai seorang suami, sudah pasti dia tidak sanggup melihat keadaan isterinya begitu. Dia berh4rap dengan perkongsian yang dimuat naik melalui facebook, rakyat Malaysia dapat mendoakan isterinya agar keputusan yang akan dikeluarkan nanti negatif.

TOLONG HENTIKAN PENYEBARAN v1rus & TOLONG JANGAN JADI SELFISH..

Ramai yang tanya mcm mana ALliana Alaudin boleh kena kuarantin.. macam ni citer dia..

Alliana JURUXRAY h0spital serdang, dia ada guna mesin xray yang baru lepas guna utk pes4kit dem4m.

Pes4kittu dah pergi check dah kat tempet lain, dah confirm covid tapi die boleh pegi hospitaI serdang pulak.. m4se masuk hospitaI serdang die tak bgtau pun die dh check +ve..

Masa smpi serdang, pes4kit tak bagitau dia +ve. Dah buat xray semua baru dapat tau.. yang dia +ve Covid19..

Sekarang ni alliana di Quarantine kat Sungai Buloh senang untuk monitor sebab Alliana pregnent 6 bulan..

Sama2 la kita jaga d1ri..

Doakan Nurul Alliana Alaudin dan baby dalam kandungannya baik.. dan h4rap result -ve..

Kepada yg mana ada tanda2 v1rus covid ni, pergi lah chek di hospitaI terdekat.. jangan tidak mengaku (tolong lah) staff hospitaI pun ada family dan berjuang untuk atasi v1rus ni.. so TOLONGLAH bagi kerjasama..

Artikel Berkaitan   Suami Mencukur Kepala Isterinya Gara-Gara Jumpa Helaian Rambut Dalam Makanan Ketika Sedang Sarapan

sekarang ni wife saya kena n saya h4rap orang kat luar sana ambil berat pasal situasi kita sekarang..

#doakanyangbaik2

#covid19

#hentikansikapselfish

TOLONG HENTIKAN PENYEBARAN VIRUS & TOLONG JANGAN JADI SELFISH..😞Ramai yang tanya mcm mana ALliana Alaudin boleh kena…

Lihatlah rakyat Malaysia kesan daripada sikap pentingkan d1ri yang boleh menyusahkan orang lain. Dengarlah apa yang disarankan oleh pihak kerajaan. Kami doakan agar Alliana dan bayi dalam kandungan terus sihat

kenapa jah4t sgt? Kenapaaaa,semoga Allah selamatkan aliana sekeluarga amin

Semoga semua urusan dipermudahkan dan cepat sembuh ibu dan baby

Allahuakbar.. Dialah yg nurse2 kata kat hosp sg buloh.. Saya admit situ 8hari tp bukan sbb covid.. Semoga dia n baby diberikan kesembuhan

Semoga Allah melindungi ibu dan baby. Semoga Allah juga permudahkan urusan Khairul Azman Rosli dan keluarga

Sumber: Meh Baca