Petua Putihkan Gigi Yang Kuning Dengan Bahan Semulajadi. Mudah & Jimat!

Gunakan Bahan Semulajadi. Kami percaya majoriti orang mesti mempunyai gigi putih bersih bukan? Tetapi jika gigi anda kuning, ia akan berasa sedikit malu untuk tersenyum dan menunjukkan gigi sebaliknya. Tetapi anda tidak bimbang kerana anda masih boleh memutihkan gigi kuning anda dengan banyak cara yang anda boleh amalkan. Tips Petua Putih Bahan Gigi Kuning SemulajadiBerikut adalah pemutihan gigi kuning yang boleh anda praktikkan:

1. Sugi Wood
Sejak sugi kayu kuno dipercayai dapat membersihkan gigi, gusi dan mulut. Ia adalah pemutihan gigi kuning tradisional yang lazimnya dilupakan untuk memulihkannya. Tidak hanya itu, kayu sugi juga dapat menguatkan gigi, mengeluarkan kotoran yang dilekatkan pada gigi dan membuat gigi bersinar putih.

2. Kayu
Petua Petua memutihkan gigi kuning dengan menggunakan arang boleh bunyi sejenis aneh. Ini adalah kerana arang hitam tidak dapat memutihkan gigi, sedangkan ia adalah cara tradisional kuning petainya yang terputus. Hanya tidak berlebihan kerana ia boleh merosakkan enamel gigi dan menyebabkan sakit gigi.

3. Oren
Skin Kulit oren adalah gigi kuning dikeluarkan. Ambil beberapa kulit jeruk, kemudian sikat gigi dengan menggunakan kulit oren. Harus dilakukan setiap malam sebelum tidur. Vitamin C yang terkandung dalam kulit oren dikatakan dapat menghilangkan kuman dan serpihan makanan yang melekat pada gigi yang ada. Lakukan secara teratur selama seminggu untuk melihat perubahan.

4. Buah Strawberi
Buah strawberi mengandungi vitamin C yang boleh membuatkan gigi menjadi lebih putih, bersih dan tidak kuning lagi. Ambil beberapa biji buah strawberi, sehingga ia menjadi satu bentuk wabak. Selepas itu, sikat gigi anda dengan pesawat strawberi

5. Lemon dan Lemon Salt
mempunyai ciri pemutihan yang boleh mengeluarkan gigi kuning. Ambil beberapa titis air perahan lemon dan campurkan dengan sedikit garam. Gaul sebati kedua-dua, kemudian sikat gigi dengan menggunakan campuran. Biarkan selama beberapa minit dan kemudian bilas dengan air suam. Lakukan sekurang-kurangnya dua kali seminggu.

Artikel Berkaitan   Tak Tahan Sakit Gigi Bongsu, 11 Bahan Ini Boleh Kurangkan Sakit Tersebut

6. Baking Soda
Petua memutihkan gigi kuning dengan menggunakan baking soda. Ia boleh mengeluarkan plak dan membuat gigi putih dan cantik. Ambil beberapa bilah soda pemanggang dan sedikit ubat gigi. Gabungkan soda baking dengan tusuk gigi dan sikat gigi dengan menggunakan campuran. Selepas itu, bilas dengan air suam. Lakukan dua kali seminggu.

Sumber: lubukmaklumat