“Puas lah makan” – Netizen Teruja Lepas Tengok Lelaki Ini Perkenal Baka Laici Tanpa Biji

Siapa yang pernah makan laici dari buahnya mesti tahu kan biji dia besar mana. Kalau korang yang makan laici dalam tin baik Google cepat kalau tak pernah nampak buah laici tu macam mana.

Kali ni admin nak share sikit pasal penemuan seorang peladang di Australia yang berjaya perkenal baka laici tanpa biji. Hasil dedikasi berladang selama 20 tahun, akhirnya beliau berjaya mengegarkan dunia dengan penemuan baka laici tanpa biji. Cuba korang tengok tweet oleh @studpham sendiri kat bawah ni.

Puas lah makan

Rata-rata netizen teruja dan tak sabar nak makan laici yang takde biji ni. Admin pun tak sabar nak try bila dah ada kat Malaysia nanti. Perghh mesti sedapp.

Haa admin pun terfikir gak. Sebab biasanya kalau nak tanam pokok kita mesti guna biji dari buah tu kan. Kalau korang ada pengalaman tanam anggur mesti korang faham kan.Eh.

Betul tu, dedikasi masa dan berkat kesabaran tu yang lebih mahal dari duit. 19 tahun tu bukan sekejap. Lama betul eksperimen baru berjaya.

Haa.. jambu dah ada, tembikai dah ada, laici pun dah ada. Rasanya dah tiba masa untuk kita try mangga dan avocado tanpa biji. Kalau ini menjadi kenyataan, perghh mesti best. 

Artikel Berkaitan   “Sorry I Bukan Murah, I Mahal Kot..” -Kena Ngorat Dengan Lelaki Sado, Sajat Tepis Macam Tu Je