Resipi Ubat Sakit Jantung & Mengatasi Masalah Cholestrol

Berikut adalah Resipi Ubat Sakit Jantung & Mengatasi Masalah Cholestrol yang dikongsikan oleh Pn. Mona Din.

Malam ni seusai dinner, saya masakkan tonik kesihatan mr hubby yg telah habis sebelum kami ke austria hari tu.

Rasanya dah hampir setahun, sejak mr hubby dapat tips & resepi ubat ni dr whatsap group, yg di katakan bagus unt mngelak sakit jantung & kolestrol, memang saya buatkn sendiri unt dia, tak pernah putus.

Minuman ni saya masak jadi jus pekat, dan saya masukkn ke dlm few botol, simpan dlm fridge.

Rasa dia masam2 manis.

Dan setiap pagi, sebelum mr hubby pi masjid for subuh, dia akn keluarkn sebotol, letak atas meja, dan later setiap pagi, dia akn minum satu sudu besar, masa perut kosong, setiap hari, tanpa ponteng.

Dan mr hubby juga akn pastikn, saya juga ambil seperti nya juga, satu sudu besar, setiap pagi.

Kata mr hubby, sejak minum ni, dia rasa dada lebih lapang, tak sesak dada, dan bdn jadi ringan, serta pbuangan najisnya lawas, dan perut rasa sedap.

Semoga berkat airtangan seorang isteri, harap Allah jadikn jus ini mujarab, unt jadi kesihatan kita suami isteri…InsyaAllah

So kat sini, before u all minta resepi ( i am sure mesti ada sayang2 yg nak tahu cara nak buat, kann..), biar saya terus kongsikan resepi nya.

Bahan2 dari RESEPI ASAL:

1. Satu cawan Jus lemon
2. Satu cawan Jus Halia
3. Satu cawan Jus Bawang Putih
4. Satu cawan Cuka Epal
5. Tiga cawan Madu Asli.

Cara Membuatnya

Campurkan bahan 1 hingga 4 diatas dan masukkan dalam periuk dan masak diatas api yang sederhana selama lebih kurang 20 minit. Kacau sentiasa untuk mengelakkan dari berkerak.

Setelah masak alihkan kedalam bekas dan biarkan ianya sejuk dalam 30 minit. Kemudian campurkan 3 cawan madu asli…..dan boleh diminum.

Sukatan Minumannya

Ikut resipi asal hendaklah diminum 3 sudu teh selepas bangun tidur ketika perut kosong sekali sehari.

Tapi pada saya yg belum ada sakit jantung merasakan tindak balas yang agak kuat seperti terasa darah berjalan dengan laju.

Maka, saya hanya mengambil satu sudu teh sahaja sehari….itupun sudah cukup kuat.

RESEPI DAN CARA SAYA BUAT:

– secawan cuka epal

– 3 cawan madu

Kopek dan buang kulit bahan-bahan A

– bawang putih 10 ketul besar

– halia 6 ketul besar

– lemon 6 biji

– Basuh dan bilas, kemudian potong ke tiga2 bahan A kecil2.

– Blend semua bahan2 A dgn 4 cawan air. (saya blend 2x, maknanya setiap kali blend saya masukkn separuh ramuan + 2 cawan air)

– Masukkn semua bhn A dlm periuk.

– Masukkn juga secawan CUKA EPAL (epal cider).

– Masak semua sekali sampai betul2 mendidih. (masa sedang kacau bacalah ayat2 Quran yg bsesuaian unt mcari barokah Allah)

– Angkat. Masukkn 3 cawan madu. Kacau rata.

– Biar sejuk. Masukkn dlm botol. (Saya dpt 3 botol)

– Simpan dlm fridge.

– Minum 1 sudu besar setiap pagi masa perut kosong.

Lemon, halia dan bawang putih yg baru je selesai saya kopek.

Ke tiga2 ramuan dah di basuh, di bilas dan di potong kecil2. Di belakangnya adalah cuka epal dan madu. Cuka epal masukkn dlm periuk bila ramuan di masak. Madu masukkn apabila ramuan dah diangkat dr dapur.

Blend 2x semua bahan2 dgn 4 -5 cawan air.

Ramuan yg dah siap di blend di masukkn dlm periuk dan sedang di masak.

Bila dah mendidih, angkat dr dapur. Tuang 3 cawan madu. Kacau rata.

Jus yg dah siap, saya biarkn sejuk semalaman, esok saya akn tuang masuk dlm botol dan simpan dlm fridge.

Inilah jus kesihatan, campuran 5 ramuan ; halia, bawang putih, lemon, cuka epal dan; madu, yg sebelum2 ni mr hubby letak atas meja unt minum setiap pagi.

Bismillah.

(Visited 764 times, 3 visits today)