Sambil-Sambil Solat,Wanita Ini Melakukan Kerja Mungkar Dalam Masjid, Peringatan Untuk Jemaah Wanita

Seorang lelaki sanggup menyamar sebagai jemaah wanita dengan mengenakan telekung dan solat Subuh bersama-sama, sebelum melarikan beg tangan seorang jemaah, semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 6.15 pagi itu di Masjid Wakaf Tembesu, di sini, tindakan suspek berkenaan dirakam kamera litar tertutup (CCTV) masjid berkenaan.

Penyelia masjid, Mohd Sukhri Hashim, berkata rakaman CCTV itu memperlihatkan suspek yang memakai telekung memasuki ruang solat wanita dan berpura-pura solat di saf belakang.

“Bagaimanapun, sebaik jemaah wanita sujud selepas selesai bacaan doa Qunut, suspek berkenaan dengan pantas mencapai beg tangan jemaah wanita di saf di hadapannya.

“Suspek yang dipercayai warga tempatan itu kemudian terus melarikan diri menaiki sebuah kereta PERODUA Myvi bersama seorang lagi rakannya yang menunggu di luar kawasan masjid,” katanya ketika ditemui, hari ini.

Mohd Sukhri berkata, jenayah curi beg tangan jemaah itu adalah yang tiga berlaku di masjid berkenaan tahun ini.

Dan lagi "mahkluk hati sudah hitam". Menurut info berlaku semasa solat subuh pagi tadi di Masjid Wakaf Tembesu,Terengganu..#inforoadblock

Posted by Info Roadblock JPJ/POLIS on Thursday, 14 December 2017

Katanya, kejadian itu menyebabkan mangsa kerugian kira-kira RM1,000 termasuk sebuah telefon bimbit dan wang tunai. Bagaimanapun, mangsa tidak membuat laporan polis.

Artikel Berkaitan   Atuk 72 Tahun Gian Main Pokemon Go Sanggup Memasang 64 Telefon Di Basikalnya