Satu Negara Terkejut Bayi Perempuan Baru Lahir Menyerupai Muncung Babi

BAKU – Seorang bayi perempuan dilahirkan dengan wajah yang luar biasa yang pastinya menyentuh perasaan apabila melihatnya.

Bayi itu dilahirkan di klinik swasta di Baku, ibu negara Azerbaijan dengan hidung seperti muncung babi, telinga yang terletak di lehernya dan mulut yang hampir tidak kelihatan.

Walaupun mempunyai wajah yang luar biasa, organnya berfungsi dengan baik dan doktor mengatakan bahawa dia adalah bayi yang sihat.

Rakaman video mengenai bayi dengan ciri unik ini telah tersebar. Ia menunjukkan bayi tersebut tidak mempunyai rahang yang mungkin menyebabkan telinga terbentuk ke bawah, yang sepatutnya rahang berada.

Bayi ini dilahirkan di klinik swasta di Baku, ibu negara Azerbaijan dengan hidung seperti muncung babi, telinga yang terletak di leher dan mulut yang hampir tidak kelihatan.

Ketua Perbidanan dan Sakit Puan Azerbaijan, Sevyndzh Mamedova berkata, ibu seharusnya dimaklumkan tentang perkembangan anak semasa pemeriksaan ultrabunyi pada bulan ketiga kehamilan sama ada untuk meneruskan atau tidak kehamilan dalam situasi ini.

“Disebabkan ia dilahirkan di klinik swasta, kami tidak dapat memeriksa bayi tanpa izin ibu.

“Saya mahupun ketua pakar neonatologi atau ketua pakar kanak-kanak tidak dijemput untuk memeriksa kanak-kanak itu.

“Gagal mengenali kecacatan seperti itu adalah jenayah. Keluarga boleh melaporkan pakar sakit puan mereka dan pakar ultra bunyi,” katanya. – Agensi

Artikel Berkaitan   “Air Mata Ajaib” Sara Hidup Penduduk Lebih Dari 100 Tahun, Ramai Tidak Percaya!