“Sebenarnya Perempuan Ni Bukan Nak Hadiah Mahal-Mahal Cukuplah Suami Jadi Kawan Dia, Suami Tolonglah Baca”

Sebenarnya pasangan kita tak perlukan pun hadiah dan kejutan yang hebat-hebat. Apa yang mereka buat untuk keluarga selama ini ikhlas dan penuh rasa kasih sayang. Tapi tak salahkan untuk kita hargai penat lelah pasangan kita.

Setiap hari bangun pagi,

Aku buka lampu, dia tutup aircond.

Aku masuk tandas, dia ironkan baju.

Aku solat subuh, dia sediakan sarapan.

Aku sarapan, dia masuk tandas dan solat subuh.

Masuk kereta,

Aku drive, dia bukakan makanan dan air,

Aku buka bluetooth, dia bukakan lagu,

Aku tengok kanan nak lintas, dia tengokkan kiri,

Aku menguap ngantuk, dia urutkan bahu.

Ada extra gaji,

Aku belikan hadiah utk dia,

Dia dapat job, ajak makan Seoul Garden.

Pergi ambil exam takaful, dia teman.

Pergi jalan TAR cari barang, aku teman.

Aku short duit, dia topup kan.

Aku buat investment, dia execute kan.

Dekat rumah,

Dia masak, aku potongkan bawang.

Aku masakkan maggi, dia buatkan ayam masak lemak.

Aku sapu lantai, dia mop kan lantai,

Aku belikan makanan kucing, dia mandikan kucing.

Aku ambilkan keropok, dia buatkan kopi.

Aku basuhkan baju, dia lipatkan baju.

Bila sakit,

Aku accident motor, dia bersihkan luka.

Dia operate apendiks, aku pimpin tangan ke tandas.

Aku demam, dia sediakan ubat.

Dia demam, aku sediakan kain basah dahi.

Aku sakit kepala, dia bawakan panadol.

Dia sakit gastrik, aku bawakan minyak panas.

Yang sebenarnya, dia boleh je buat semua benda sendiri, but of course bila dah kahwin ada give and take. Teammates macam Keluang Man dengan Tiong Man, Batman dengan Robin, Tom dengan Jerry. To have someone who got your back.

Artikel Berkaitan   RAIH PENDAPATAN DENGAN TIDUR SELAMA 5 JAM

Bukannya dia tak boleh buat semua tu, tahun 2020 ni, Perdana Menteri perempuan pun byk dah ada cuma setelah selesai akad nikah, walaupun suami masih ada tanggungjawab lain-lain, tapi untuk seorang isteri, tanggungjawab kpd suami adalah segala-galanya untuk dia, hidup dia.

Lets just appreciate them and give them more & more setiap hari. Beri masa, perhatian, kasih sayang walaupun dah bertitle pengantin tua/veteran/lama. Because they deserved it, and we owe them that.

Sebab kalau bukan kita, siapa lagi?

Thank you Watiey Abdullah for the love and everything ❤️

Kredit: farhad hassan via https://www.majalahpama.my