Sejuk Je Baca, Tak Ikut Gaya Orang Putih Berfesyen, Faezah Elai Tegur Netizen Yang Suka Ikut Trend Semasa

Pelakon, Faezah Elai kini sangat menitikberatkan soal penampilan bagi menjaga imejnya sebagai seorang muslimah.

Faezah atau nama penuhnya Noor Faezah Md Elai berkata, cara penampilan seseorang individu tidak perlu memakai pakaian mewah bagi kelihatan bergaya asalkan selesa dan yakin serta menutup aurat sudah memadai.

“Tapi sedih pemahaman orang kita, fesyen bermaksud kena ala-ala orang putih.. sampai kadang-kadang kalau orang luar tengok, dia tak tau orang yang pakai tu agama apa..

“Saya tak bermaksud kena tudung labuh or pakai jubah, pakai seluaq atau skirts, sebab saya tak menilai daripada penampilan mereka,” tulisnya.

Tambah lagi, cara berpakaian tidak melambangkan agama apatah lagi sekiranya tidak pernah melakukan amalan yang disuruh dalam agama itu sendiri.

“Kalau semua aurat tutup sekalipun nampak mata je tapi Rukun Islam tak pernah buat, yang tu bukan Islam, setakat pakai jubah & tudung labuh ke lutut, perempuan Arab yang bukan Islam pun pakai sama,” katanya lagi pada ruangan kapsyen.

View this post on Instagram

My 2019 fashion style.. I studied fashion dulu.. 1 thing I understand about fashion is that,u dont need to wear Prada,Chanel or Louis Vuitton to makes you look fashionable.. Is how u carry out the design.. fashion means u feel comfortable and confident..but sad pemahaman org kita,fashion means kena hi end ala2 omputih.. sampai kadang2 klu org luaq tgk,dia tk tau org yg pakai tu agama apa.. i dont mean it has to be tudung labuh or pakai jubah,pakai seluaq or skirts,cause i dont judge people from what they wear. Islamnya seseorg itu terletak pada Rukun Islam dia,bukan baju dia,klu semua aurat tutup sekalipon nampak mata ja,tp Rukun Islam pon tk penah buat,yg tu bukan islam,setakat pakai jubah and tudung labuh ke lutut,pompuan arab yg bukan islam pon pakai yg sama.. . Cuma,utk yg bertudung tu,bila org tgk,org tau hg tu islam.. tk kisah lah hg lilit tudung mcm mana pon.. . Contoh mcm hakak,walaupon hakak mcm Jessica Alba,tp mmg tau dh hakak muslim.. klu Trumph tgk dia tembak teruih 😝 Walaupon langsung tk sempurna cara hakak tutup aurat.. . You know what i mean? Jgn salah paham pulak.. dont manipulate my words hokey.. Moga kita teruih istiqomah.. . I just need @properhijab to look like Jessica Alba.. I dont need LV,Prada or Fendi.. well well.. Thank you so @properhijab . Satgi ni mesti ramai yg triggered ni.. 🤣😂 ok bye . #properhijab #ootd2019 #myootd2019 #ootd #ootdfaezahelai #faezahelaiootd #muslimahfashion #mystyle #myfashion #fashionblogger #faezahelai #influencer #feelingblessed #alhamdulillah #lovelovelove

A post shared by faezahelai (@faezahelai) on

Sumber : Faezah Elai

Artikel Berkaitan   “Orang Yang Senang Meremang Bulu Roma Adalah Orang Yang Lebih Sihat, Lebih Kaya Dan Juga Seorang Yang Peramah”