Selepas 4 Hari Kehilangan Anak, Ibu Ashraf Sinclair Akhirnya Buka Mulut Yang Buat Netizen Sebak

HANYA selepas empat hari pemergian pelakon, Allahyarham Ashraf Sinclair, ibunya, Khadijah Abdul Rahman baru mendapat kekuatan untuk berbicara, lapor BH Online.

Khadijah dalam entri laman sosial, Instagram (IG), semalam mengucapkan penghargaannya atas perhatian orang ramai terhadap anak sulungnya itu.

Menerusi akaun IG atas nama Dida Sinclair, Khadijah mengakui sukar untuknya meluahkan perasaan selepas pemergian arwah Ashraf.

“Saya tak tahu mahu bermula daripada mana. Terlalu berat dan sukar menggambarkan perasaan saya ketika ini.

“Bagaimanapun, saya perlu mengatakannya bagi pihak anak saya, Ashraf. Terima kasih kepada semua insan dalam dunia ini yang berkongsi kesedihan dan kesakitan atas pemergian Ashraf Daniel Mohamed Sinclair.

“Allah SWT mempunyai rancangan untuknya dan kami dengan tulus hati reda atas pemergiannya. Walaupun sukar untuk menerima, tetapi semoga kehidupannya selama 40 tahun ini menjadi terbaik untuk alam akhirat,” katanya.

Luahan Khadijah dikongsi pada ruang komen entri dan hampir 40,000 tanda suka sejak dimuat naik. Kebanyakan mendoakan yang baik-baik untuk arwah Ashraf dan keluarganya.

Antara kenalan yang meninggalkan komen termasuklah Yasmin Hani dan artis dari Indonesia, Dewi Sandra.

Selasa lalu, dunia hiburan dikejutkan dengan berita pemergian arwah Ashraf di Rumah Sakit Metropolitan Medical Centre (MMC), Kuningan, Jakarta, pada 4.51 pagi waktu tempatan atau 5.51 pagi waktu Malaysia.

Allahyarham meninggalkan seorang isteri, Bunga Citra Lestari dan anak lelaki, Noah Aidan Sinclair yang berusia 10 tahun.

Artikel Berkaitan   “Dia Merangkak Melalui Dinding Sebelum Terjatuh Ke Dalam Air, Paru-Paru Saidah Dimasuki Air, Saya Redha”