Selepas Anak Disyaki Terlibat Dalam Video Kes Bu li, Apa Yang Bapa Ini Lakukan Selepas Itu Dipuji Netzen

Susulan viral video kes bu li seorang pelajar sekolah menengah, p0lis sedang melakukan siasatan berhubung insiden tersebut.

Ketua P0lis Miri, Asisten Komisioner Lim Meng Seah berkata, kejadian itu berlaku pada 8 Julai lalu di mana m4ngsa dibu li, ditum buk dan ditend4ng sekumpulan lima pelajar.

“Video mengenai kejadian berkenaan tular dalam media sosial sejak malam tadi. Mgsa dipercayai ditvm buk dan ditend4ng sekumpulan lima remaja termasuk seorang pelajar sekolah menengah di Miri, pada 8 Julai lalu,” katanya.

Menurut beliau, bapa kepada salah seorang svspek bertindak menyerahkan anaknya yang [email protected] terbabit dalam k3s itu selepas dimaklumkan oleh anaknya berhubung video viral tersebut.

“Bapa m4ngsa membuat laporan polis selepas dimaklumkan oleh anaknya berhubung video tular dalam WhatsApp yang menyaksikan maangsa sedang dibvuli,” katanya.

Difahamkan, m4ngsa takut membuat laporan polis kerana telah divgut oleh lima suspek terbabit.

Kes itu disiasat mengikut Seksyen 147 Kanun Kes3ksaan.

Terdahulu, tular di media sosial dua klip video menunjukkan pelajar lelaki dan perempuan dibvli sehingga mendatangkan kec3deraan kepada mereka dalam dua kejadian berasingan.

Klip video pertama yang dimuat naik sejak semalam dikatakan berlaku di sebuah sekolah di Miri, Sarawak, menunjukkan seorang pelajar lelaki bukan sahaja diter4jang, malah disep4k dan ditumbvk beberapa pelajar lelaki yang tidak berpuas hati dengannya.

M4ngsa cuba merayu agar tidak terus dipvkul, namun suspek tidak mengendahkan dan berterusan membel4sahnya.

Tidak diketahui punca sebenar kejadian itu, tetapi menurut seorang netizen, kejadian itu berlaku di luar kawasan sekolah.

Sementara itu dalam satu lagi kes berasingan, seorang pelajar perempuan dit4mpar sebanyak 39 kali oleh empat pelajar yang dipercayai berlaku di sebuah asrama sekolah yang tidak dinyatakan lokasinya.

Artikel Berkaitan   Beratur nak beli kuah oden, bapa miskin buang rasa malu demi anak gadis biadap!

Berdasarkan video tersebut, m4ngsa juga diterajang di bahagian dada kerana mereka tidak berpuas hati dengan maangsa.

Manggsa yang tidak berdaya hanya terpaksa membiarkan dirinya dit4mpar bertvbi-tubi sambil dirakam oleh rakan suspek yang sesekali memaklumkan kepada rakannya itu untuk tidak men4mpar muka m4ngsa dengan kuat kerana pipinya sudah lebam.

Sesekali mereka semua ketawa melihat m4ngsa ditampar secara berterusan.

Di media sosial, netizen mengvtuk tindakan pembuuli yang sewenang-wenangnya memukul kedua-dua m4ngsa yang tidak berdaya mempertahankan diri. Mereka turut menggesa pihak berkuasa menyiasat video viral tersebut dan mengambil tindakan tegas terhadap semua suspek.

Kes Bu li dipercayai berlaku di asrama sekolah.
Sumber: Asien Barista Bob

p/s: Semoga pelaku dihadapkan ke muka pengadilan dan dikenakan hu kuman yang setimpal